Türkiye 28 Mayıs’ta yeniden sandığa gidiyor. Seçime kısa bir süre kala siyasilerde hareketlilik devam ediyor… Geçtiğimiz günlerde günlerde CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile bir araya geldi. Yapılan görüşmenin ardından 7 maddelik mutabakat metnine imza atılıp ortak açıklama yapıldı. Söz konusu metinde ‘kayyum’ ve ‘göçmen’ konuları dikkat çekti.

“DEMEK Kİ BİR ŞEYLER DEĞİŞMİŞ”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu açıklamalarda bulundu. Özdağ ile fikirlerinin çoğunun uzlaşmadığını ancak bu durumun müzakere yapamayacakları anlamına gelmediğini söyleyen Davutoğlu şu ifadeleri kullandı: “2 yıl ilmek ilmek ördüğümüz ortak metnimiz var. Sığınmacılarla ilgili 2 yılda göndereceğiz dedik Özdağ 1 yıl dedi. Arada büyük bir fark yok. Özdağ'ın insan hakları hukukuna uygun göndereceğiz demesi otobüslere bindirip göndereceğiz demesi gibi değil. Demek ki bir şeyler değişmiş.”

“KAYYUM BİZİM İÇİN KIRMIZI ÇİZGİ”

Kayyum maddesi ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Davutoğlu bu konudaki tutumlarının değişmediğini ve kırmızı çizgileri olduğunu söylerken “Suç mu işledi belediye başkanı yargılanır. Ama oraya kayyum atamak halkı cezalandırmak demektir” dedi.

“GİZLİ PROTOKOL” İDDİALARINA CEVAP

Özdağ ile Kılıçdaroğlu arasında gizli bir protokol olduğu iddialarına cevap veren Davutoğlu, “Bakanlıklar konusu 6 parti arasında konuşulmamışken böyle bir pazarlığa Kılıçdaroğlu Özdağ ile girmez. Biz şimdiye dek oturup bu bakanlık senin bu benim diye konuşmadık. Şeffaf olmayan hiçbir şey yok Millet İttifakı'nda. Benim Kılıçdaroğlu'na güvenim tam” diye konuştu.

Editör: Nuray Bozkurt