Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Batı'ya Gazze tepkisi: Hepsinin borçları var

SON DAKİKA HABERİ: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'deki kabine toplantısının ardından açıklama yaptı. Batı'nın İsrail'in Gazze saldırılarına yönelik tavrına tepki gösteren Erdoğan, "İsrail'in antisemitik yaftası vuramayacağı tek ülke Türkiye'dir. Bizim borcumuz yok, onların hepsininin İsrail'e borçları var." dedi.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.

Beştepe'de saat 15.20'de başlayan toplantı 3 saat sürdü.

Turgutlu Belediyesinden ahde vefa Turgutlu Belediyesinden ahde vefa

Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yaptı. Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Kıbrıs'ta adil ve kalıcı çözüm irademizi muhafaza ediyoruz. Bunun yolunun da Kıbrıs Türklerinin eşit statüsünün teyit edilmesinden geçtiği kanaatindeyiz.

Ermenistan'ı kışkırtarak kendilerine rant devşirenler aslında en büyük zararı Ermenilere verdiler.

Togg teslimatı 12 bine yakın

Togg'la küresel rekabetteki yerimizi aldık. 'Türk araba yapamaz' diyenleri, 'Vatandaş bunu almaz' diyenleri hüsrana uğrattık. Togg şimdiye kadar 12 bine yakın teslimat yaptı.

Gazze'ye 800 ton yardım malzemesi gönderdik

Türkiye olarak sınırlarımız içinde değil, yurt dışında da zulme uğrayanların yanındayız. AFAD, Kızılay, TİKA'yla ihtiyaç sahiplerinin imdadına koşuyoruz. Türkiye'nin soydaş topluluklara yönelik hassasiyeti zirveye bizim dönemimizde çıkmıştır. İsrail'in ahlaksız ve alçak saldırıları altında hayat mücadelesi veren Gazze halkına da bu anlayışla sahip çıkıyoruz. Toplam 800 tona varan insani yardım malzemesini bölgeye sevk ettik. İsrail, hastaneleri bombalayarak Gazzelilerin direniş azmini de kırmaya çalışıyor. Gazze'de bir vahşet, bin yıl önceki Haçlı işgalinde yaşananları aratmayan bir gaddarlık sergilenmektedir. İsrail yönetimi bir atışta iki ölü diyerek hamile kadınları doğmamış bebekleriyle katletmekle övünen bir cinnet halindedir.  Hastanelerle ilgili ortaya iddiaların safsata olduğu ortaya çıktı. Güya medeni dünya İsrail'in hastanelere saldırılarını sessizce seyretti.

88 hastayı ülkemize getirdik

Gazze'den toplam 88 hastayı ülkemize getirdik. Gazze'de mahsur kalan vatandaşlarımızın bir kısmının tahliyesini gerçekleştirdik. Diğerleri için çabamız sürüyor.

Hepsinin borçları var

İsrail işgal güçleri masumları katlediyor ama Avrupa'sından Amerika'sına hiçbir tepki dahi gelmiyor. Atom bombası atma tehdidi dahil modern savaç araçlarını kullanan İsrail insanlık vicdanı nezdinde de yargılanacaktır. İspanya gibi bir iki ülkeyi dışarıda bırakırsak Batılı kuruluşlar kulaklarını tıkadılar. Holokost utancu Avrupalı liderleri esir almış durumda. İsrail ateşkes çağrısı dahil her türlü tepkiyi antisemitizm parantezine alarak boğmaya çalışıyor. İsrail'in antisemitik yaftası vuramayacağı tek ülke Türkiye'dir. Bizim borcumuz yok onların hepsininin İsrail'e borçları var. İsrail nükleer silaha sahip olduğunu açıkca ikrar ediyor. Ama herhangi bir inceleme başlatılmıyor. Bugün İsrail'e ses çıkarmayanların yarın başka ülkelere söyleyecek hiçbir sözü olamaz. İsrail'in nükleer silahları meselesenini unutturulmasına izin vermeyeceğiz.

Güney sınırlarımız boyunca kurulmak istenen terör koridorunu Suriye'nin kuzeyine yaptığımız harekatlarla parçaladık. Bölücü terör örgütünü palazlandırma girişimlerini yakından takip ediyoruz. 'Bir gece ansınız gelebilriiz' ikazımız bugün de geçerlidir.

Türkiye olarak iklim değişikliğine bağlı olarak tüm dünya gibi biz de olumsuz etkileniyoruz. Ülkemizi son bir iki gündür etkileyen sağanak yağış ve fırtınalarda 9 vatandaşımız hayatını kaybetti, 52 vatandaşımız yaralandı. 11 kişi için kayıp ihbarında bulunuldu."

Editör: Nuray Bozkurt