Hafta sonunu deprem bölgesinde geçiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremde en fazla hasarın yaşandığı Hatay’ın Antakya ilçesinde Konya 2. Etap Konteyner Kentinde depremzedelerle bir araya geldi. Erdoğan burada yaptığı konuşmada, millete parmak sallayanlardan olmadıklarını belirterek, “Yirmi bir yıllık iktidarlarımız döneminde millete tepeden bakanlardan olmadık. Hepsini de zaferle kazandığımız on beş seçimin hiçbirinin ardından insanımızı tehdit etmedik. Tahkir etmedik. Ayıranlardan, ayrıştıranlardan değil, hep şu anda olduğu gibi birleştirenlerden, 85 milyonun tamamını kucaklaştıranlardan olduk. Nefretin, kinin ve öfkenin diliyle değil, daima kardeşliğin diliyle konuştuk. Bugün de aynısını yapıyoruz. Bugün de sandıkta tecelli eden iradeye böyle yaklaşıyoruz. CHP Genel Başkanı ve onun ardından gidenler gibi milleti suçlamıyoruz. CHP zihniyetinin temsilcileri gibi insanımızı itham etmiyoruz. Biz kimseyi tercihlerinden ötürü aşağılamıyor, hor, hakir görmüyoruz. Hele hele depremde yakınlarını kaybetmiş kardeşlerime siyasi tercihlerinden dolayı ayrımcılık yapmak, onları kaldıkları yerlerden kapı dışarı etmek, aklımızın köşesinden bile geçmez. Bugüne kadar olduğu gibi yine aziz milletimizin iradesine saygı göstererek ülkeye ve millete hizmet yolculuğumuza devam ediyoruz. Kabahatli aramak yerine kendimizi sorguluyoruz. Millete parmak sallamak yerine kendi işimize bakıyor; nerede eksiğimiz, hatamız, kusurumuz varsa onu düzeltmeye çalışıyoruz. İnşallah bundan sonra da bu şekilde etmeyi sürdüreceğiz. Biz sizi seviyoruz” ifadelerini kullandı.

“YAHU SİZİN NE SEMERİNİZ VAR, NE ESERİNİZ VAR”

Muhalefetin eseri bulunmadığını belirten Erdoğan, “Kardeşlerim biraz sonra Defne'deki hastanemizin inşallah açılışını yapacağız. Bakınız, bu hastanenin temelini attığımız zaman muhalefet ne dedi. ‘Üç ayda hastane mi yapılırmış’ dedi. Bunlar zavallı. Biz covid döneminde İstanbul'da Atatürk Havalimanı'nda üç ayda kardeşlerim 1006 yatak kapasiteli Murat Dilmener Hastanesi'ni yaptık. Aynısını Anadolu Yakası'nda yaptık. Biz işte orada kendimizi ispatladık. Biz arazi adamıyız arazi. Biz çalışarak geliyoruz, üreterek geliyoruz. Şimdi ‘üç ayda bu nasıl olur diyenler’ ya sizin hayatınızda bir eser var mı? Bir hizmet var mı? Yok. Ziya Paşa ne diyor? ‘Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri’ Yahu sizin ne semeriniz var, ne eseriniz var” diye konuştu.

DEVLETİN TÜM İMKANLARINI SEFERBER ETTİK

“Asrın afeti 6 şubatta ülkemizle birlikte insanlık tarihinin en yıkıcı afetlerinden birini yaşadık.” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem felaketi ile ilgili yaptığı açıklamada, “14 milyon insanımız mağdur oldu. 50 bin insanımızı kaybettik. Yaralılarımız 100 bine yaklaştı. Birçok vilayetimizde hasar görmeyen ev yoktu. Tüm deprem şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Evi ve iş yeri yıkılan vatandaşlarıma geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Gerek deprem alanının büyüklüğü gerek hava şartları nedeni ile ilk günlerde zorlansak da kısa sürede toparlandık. Devletimizin tüm imkanlarını seferber ettik. Size bir daha yardım göndermeyeceğiz diyordu CHP'nin trolleri. Bakın AFAD'ımız Kızılay'ımız burada. Konya Belediye'miz burada. Sizi oraya kardeş yaptık, dedik. Depremzedelerimizi bir an olsun yalnız bırakmadık. Bakanlarımız bir an olsun sahadan ayrılmadı. Sivil toplum kuruluşlarımız ve gönüllülerimiz depremzedelerimize yardımcı oldular. Asrın felaketi karşısında asrın yardımlaşmasını göstererek süratle yaralarımızı sarmaya başladık.” dedi.

BUNLAR TALİMATI KANDİL'DEN ALIYOR

Konuşmasının devamında, “Sandıkta bunlara haddini bildirmeye, bunları emekli etmeye hazır mıyız?” ifadelerini kullanan Erdoğan, “Ne söz verdiysek tek terk yerine getiriyoruz. Evi orta hasarlı olan vatandaşlarımız için de yeni konutlar yapacağız. Hedefimiz 650 bin konutu tamamlayıp hak sahiplerine teslim etmek olacaktır. depremin bize hatırlattıklarından biri de fani olduğumuzdur. Arkamızda minnetle yad edilecek eserler bırakmaktır. Amacımız milletimize "Bir Erdoğan vardı, mert adamdı, yürekli adamdı" dedirtebilmek. Düşüncemiz ne ise zikrimiz o oldu. Milletimizin gözünü boyamaya tenezzül etmedik. Milletimizin önüne karnemizi koyup oy istedik. Talimatı Kandil'deki teröristlerden almadık. Bunlar talimatı Kandil'den alıyor, teröristlerden alıyor. Teröristler ile kol kola el ele dolaşan bay Kemal var. Ondan benim ülkeme fayda olur mu? Gereken cevabı vermek için önümüzdeki bir hafta usanmadan çalışıyor muyuz. Hatay'dan bu defa farklı bir oy bekliyoruz.” sözlerini kullandı.

14 MAYIS'TA YARIM KALAN İŞİMİZİ 28 MAYIS'TA TAMAMLAYACAĞIZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gabar’da teröristlerin arındırıldığını ve bu nedenle petrol çıkarılabildiğini belirterek açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

Gabar'ı teröristlerden arındırmasak bu petrolü çıkarabilir miydik. Bu hafta sonuna kadar gümbür gümbür çalışıp pazar akşamını pazartesiye mutlu bir şekilde bağlayalım. Sizin derdiniz bizim de derdimiz sizin sevinciniz bizim de sevincimizdir. Sizin gündeminizde ne varsa bizim de gündemimizde o vardır. 28 Mayıs'tan sonra Türkiye yüzyılını sizlerle beraber inşa edeceğiz. Bunun için önce j14 Mayıs'ta yarım kalan işimizi 28 Mayıs'ta tamamlamamız gerekiyor. Meclis çoğunluğunu bize vererek milletimiz eski sistemi istemediğini ortaya koydu. 49.5 oy oranı ile şahsımıza teveccüh gösterdi milletimiz. Önümüzdeki pazar günü sandığa tekrar güçlü şekilde sahip çıkacağınıza inanıyorum Pazar günü karşımızda sadece CHP'nin genel başkanı olacak. FETÖ'cülerle iş tuttuğunu söyleyen birine güven olur mu? Seçimden önce bedava konut vadedip depremzedelerimizi kaldıkları yerden atmaya çalışan birine itibar edilir mi? İHA

Editör: Onur Yılmaz