AK Parti Manisa Milletvekilleri Murat Baybatur ve Tamer Akkal, Manisa basını ile bir araya geldi. Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde bulunan Şehzadeler Park’ta düzenlenen toplantıda ilk söz alan isim AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur oldu. Baybatur, emekli maaşı ve asgari ücret artış sürecinden bahsetti. Emekli maaşlarının yetersiz olduğunu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da dile getirdiğini kaydeden Baybatur, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı üzerine konuya ilişkin çalışma yürüttüğünü aktardı.

Baybatur, “Önümüzdeki günlerde zannediyorum Cumhurbaşkanımızın bu konuyla ilgili yeni müjdelerine şahit olacağız. En düşük memur maaşına da yüzde 49,25’lik artış yapıldı. Elden geldiğince, bütçe dengesi içerisinde toplumumuzun refah seviyesine ulaşması için gayret ediyoruz” şeklinde konuştu.

Türkiye gündemine ilişkin açıklamalarının ardından Manisa yerelini değerlendiren ve Manisa’nın birçok bakanı ağırladığını ifade eden Baybatur, kentin önemli yatırımlarının bu ziyaretlerde görüşüldüğünü söyledi.

B45 9250 800X534

Cengiz Ergün’e Gediz Kavşağı Teşekkürü

Baybatur şöyle konuştu: “Bu konuların başında da Gediz Kavşağı geliyor. Neredeyse 5 yıldan bu yana proje üzerinde bir çalışmamız vardı. Fakat hızlı tren hattının girmesi neticesinde projemiz akamete uğradı. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün ve ekibinin özellikle kamulaştırmayla alakalı çok büyük gayreti oldu. Bunu ifade etmeden geçemem. Hükümete, Karayolları’na kamulaştırma anlamında yeni imar planlarıyla birlikte 1 liralık bir külfeti olmadan süreci çözdü. Çok önemli bir virajdı. İnşallah önümüzdeki günlerde ihaleye çıkılacak. Eli kulağında. Sadece dosya teferruatları kaldı. İnşallah Manisalılara ve o yolu kullananlara rahat bir nefes aldıracağız. Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün lansmanında bu proje zaten hedef projelerden biriydi.”

B45 9263 800X534

Doğu Kışla Ve Batı Kışla Projeleri

Açıklamasına devam eden Baybatur, Batı ve Doğu Kışla ile ilgili projesinden de bahsetti. Baybatur, projeye ilişkin şunları aktardı: “Yine Büyükşehir Belediye Başkanımızın hedef projelerinden olan, Sayın Tamer Akkal vekilimle de üzerinde çalıştığımız ancak ülkedeki genel durumlardan dolayı ertelemek zorunda kaldığımız Batı ve Doğu Kışla projemiz var. Bizlerin hayali, hedefi konumunda. Doğu ve Batı Kışla’da Millet Bahçesi şeklinde bir çalışmamız var. Yuntdağı’nda gerekli askeri alanlar rezerv halinde hazır. Önümüzdeki süreçte el birliği ile inşallah Büyükşehir Belediye Başkanımızla, Cumhur İttifakı milletvekillerimizle ve hükümetimizle görüşerek Batı ve Doğu Kışlayı yapılaşmaya müsaade etmeden, binalar, ucube yapılara müsaade etmeden, Avrupa’daki gibi buraları Millet Bahçesi yapacağız. Sosyo kültürel anlamda çocuklarımızın, gençlerimizin eğlenebileceği büyüklerimizin istirahat edebileceği, yürüyüş yapılacağı, bisiklet binileceği bir yer haline getirmek ve Manisa’ya kazandırmak istiyoruz.”

Yerel seçimin ardından 2028 yılındaki Cumhurbaşkanlığı Genel Seçimleri’ne kadar ufukta bir seçimin olmadığını belirten Baybatur, bütün güçlerini Manisa’nın projelerine aktaracaklarını ifade etti.

“Büyükşehir Belediyesi Olmak Üzere 17 İlçenin En İddialı İttifakıyız”

Cumhur İttifakı’nın yerel seçimlerdeki adaylarının belli olduğunu ifade eden ve yerel seçime ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Baybatur, Büyükşehir’de Cengiz Ergün, merkez ilçelerden Şehzadeler’de Yavuz Kurt ve Yunusemre’de de Mehmet Çerçi’nin aday olduğunu hatırlattı.

Baybatur açıklamasının devamında, “17 ilçemizde Cumhur İttifakı’mızın adayları belli. İttifak halinde sıkı bir çalışma içerisindeyiz. Biz milletvekilleri olarak parlamento çalışmalarından dolayı tam sahada değildik. Biz de bugün itibariyle startımızı vermiş olduk. İnşallah hedefimiz, ki onu da görüyoruz. Belki AK Parti’nin adayları biraz geç açıklandı ama şunu rahat bir şekilde görüyoruz ki biz başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere 17 ilçenin en iddialı ittifakıyız” dedi.

“Sayın Cengiz Ergün’ün Seçimi Tekrar Kazanacağına İnanıyoruz”

Açıklamasında muhalefete de göndermelerde bulunan Baybatur, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cengiz Ergün’ün seçimi kazanacağına olan inancını dile getirdi. Baybatur şöyle konuştu:

"Biz kent uzlaşısı, yerel uzlaşı demle uzlaşı, demsizlerle uzlaşı gibi gayretler içerisinde değiliz. AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi çok açık bir şekilde şeffaf bir şekilde görüşmelerini yürütüyor. Her şey kamuoyu önünde cereyan ediyor. Kapalı kapılar ardında bir pazarlık yapmadan, kirli pazarlıkların içine hiç girmeden çok şükür ki tam bir uyum içerisinde çalışıyoruz. İnşallah Cumhur İttifakı olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Cengiz Ergün’ün seçimi tekrar kazanacağına inanıyoruz. Bir 5 yıl daha tecrübesiyle, birikimiyle Manisa’ya hizmet etme yolunda başarı sağlayacak, biz de milletvekillerimizle, kabinemizle beraber bakanlarımızla beraber tam saha pres halinde desteğimizi vereceğiz."

Seviyeli Bir Yarış Olsun

Baybatur, açıklamasının sonunda şu ifadelere yer verdi: “Seviyeli bir yarış olmasını diliyorum. Kimsen kimseye zarar vermeden fikrini hür bir şekilde ifade edip, projelerini arz ederek milletimizden destek isteyeceği bir seçim olsun. Manisa’ya yakışır bir şekilde, siyasi rekabet içerisinde olsun. Biz seviyeli bir yarış olacağına, Manisa’nın böyle bir kültürü olduğuna inanıyoruz.”

20240305 111512 800X600

31 Mart Seçimleri Manisa Özelinde Birilerinin Siyasi Hayatını Bitirmeye Aday Bir Seçim

Daha sonra AK Parti Manisa Milletvekili Tamer Akkal söz aldı. Önümüzdeki süreçte bir yerel seçim yapılacağını ve her seçimin çok önemli olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Akkal, “Bu yerel seçimler Türkiye’nin daha fazla gelişebilmesi, ileriye dönük adımlar atabilmesi açısından çok değerli. Manisa da son derece önemli bir yer. CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel’in de Manisalı olması sebebiyle seçimin önemi bir kat daha artıyor.

Manisa’daki 18 belediyeye talibiz. Tamamını alacağımızdan emin bir şekilde de çalışıyoruz. Önümüzdeki 25 günde de biz de adaylarımıza destek olacağız. 14 ve 28 Mayıs seçimleri bazılarının siyasi hayatını bitiren seçimler oldu. 31 Mart seçimleri de Manisa özelinde birilerinin siyasi hayatını bitirmeye aday bir seçim. İnşallah Manisa’da alacağımız başarılı sonuçlar, bu kadar vizyonsuz bir siyaset anlayışı güden Cumhuriyet Halk Partisi’nde bir lider değişimine kadar gider.

Türkiye İttifakı, yerel ittifak gibi terimlerle, vizyonsuz projelerle halkın karşısına çıkıyorlar. Türkiye İttifakı dedikleri ittifakın içerisinde terör örgütü PKK’ya terör örgütü diyemeyen insanların kurmuş olduğu, Kandil’den emir alarak siyaset yapmaya çalışan bir partiyi dahil ediyorlar. Türkiye isminin güzelliğini kullanarak algı yapıyorlar. Bizim gizli ittifaklarla işimiz gücümüz yok. İnşallah en güzel şekilde seçim sürecini tamamlayacağız ve birilerinin siyasi hayatını bitirmesiyle neticelenecek” ifadelerini kullandı.

B45 9268 800X534

“Hiçbir AK Partili Vatandaşımızın Farklı Bir Yönde Oy Kullanacağına İnanmıyorum”

Programın soru cevap kısmında ‘AK Partili seçmenin Cengiz Ergün’e oy vermeyeceği’ iddialarına ilişkin soruyu yanıtlayan Akkal, şöyle konuştu:

“Bizim ittifakımız gönül bağı ile kurulan bir ittifak. Hatırlarsanız geçtiğimiz dönem seçim başarısızlığından sonra İYİ Parti lideri Sayın Meral Akşener televizyonda ‘Bizim ittifakımız Cumhur İttifakı gibi değil. Onlar gönül bağı ile bağlı. Bizimkisi sadece seçim birlikteliği’ demişti. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ne kadar çok sevilen bir lider olduğunu hepimiz biliyoruz. AK Parti seçmeni üzerindeki etkisi de ortada. Cumhurbaşkanımızın gösterdiği hedefler doğrultusunda hiçbir AK Partili vatandaşımızın farklı bir yönde oy kullanacağına inanmıyorum. Böyle bir şey konuşuluyorsa dedikodudur, maksatlıdır. Piyasada birçok yalan haber dolaşıyor. Bir anket faciası yaşandı geçen hafta. Maksatlı işler bunlar. Bu da o dedikodulardan sadece bir tanesi. AK Parti seçmenleri olarak Cumhur İttifakı’nın tamamen arkasındayız. Kesinlikle ve kesinlikle ne Milliyetçi Hareket Partisi kanadından ne de AK Parti seçmeni tarafından böyle bir problem olduğunu düşünmüyoruz. Şu ana kadar böyle bir şey duymadık. Ama muhalefet bunu dillendirmeye çalışıyor. Bilsinler ki bu çabalar boşuna çabalar. Biz Cumhur İttifakı olarak tüm adaylarımızın sonuna kadar arkasındayız ve bizim seçmenimi Cumhur İttifakı’nın adaylarına oy atacaktır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.

Toplantıya AK Parti Manisa Milletvekilleri Baybatur ve Akkal’ın yanı sıra Manisa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Filizkan, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir, Manisa Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu üyeleri, partililer ve basın mensupları katıldı.

Muhabir: Onur YILMAZ