Son günlerde sağlık sorunlarıyla gündem olan Cübbeli Ahmet Hoca öldü mü? Hastalığı nedir?

Cübbeli Ahmet Hoca gerçek adıyla Ahmet Mahmut Ünlü hakkında tüm merak edilenleri yanıtladık…

Cübbeli Ahmet Hoca Hastaneye Kaldırıldı!

Halk arasında Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü geçtiğimiz akşam hastaneye kaldırıldı. Haberi gören vatandaşlar Cübbeli Ahmet Hoca öldü mü merak etmeye başladı.

Ünlü ismin sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada kalp krizi geçirdiği ve anjiyo operasyonu geçireceği biliniyor. Ramazan sohbet programları iptal edilen Cübbeli Ahmet Hoca’nın sağlık durumu merak konusu. Peki, Cübbeli Ahmet Hoca kimdir? Yakından bakalım…

Cubbeli Ahmet Hoca Kimdir 3

Cübbeli Ahmet Hoca Kimdir?

Cübbeli Ahmet Hoca yani Ahmet Mahmut Ünlü, Türk hafız, vaiz ve yazardır. Birçok tartışmalı ifadesi olan Cübbeli Ahmet Hoca sohbet programları ve kitaplarıyla ünlüdür.

Çocukluğundan bu yana cübbe takan Ahmet Mahmut Ünlü küçük yaştan beri Cübbeli Ahmet olarak çağrıldığı bilinmektedir.

İlkokul ikinci sınıfta okulu bırakan Ahmet Mahmut Ünlü İsmailağa Kuran Kursu’na gitmeye başlamıştır. 17 yaşında hacca giden Ahmet Mahmut Ünlü erken yaşta hafız olmuştur. Şeker hastası olduğundan askerlikten muaf edilmiştir.

Dünya bu olayı konuşuyor… Sapık PKK’lı ata tecavüz ederken yakalandı! Dünya bu olayı konuşuyor… Sapık PKK’lı ata tecavüz ederken yakalandı!

Çeşitli suçlamalarla hapis cezasına çarptırılan Cübbeli Ahmet Hoca 13 ay cezaevine girmiştir. 2012 yılında serbest kalan ünlü isim sonraki suçlamalardan beraat etmiştir.

Cubbeli Ahmet Hoca Kimdir 5

Cübbeli Ahmet Hoca sık sık tartışmalı açıklamalar yapmaktadır. Bazı gündem açıklamaları aşağıdaki gibidir:

“Satranç tavladan da kumardan da beter. Satranç oynamaktansa ateşi tutmak daha hayırlı. Satranç oynayan kişi insanların en yalancısı. Oynayanlara ölürken kelime-i şehadet nasip olmayabilir. Satranç oynayan lanetlenmiştir. Oynayana bakan da domuz eti yiyen gibidir.”

“Allah günahsız kullarına 40 yaşından evvel peygamberlik vermiyor. Biz başımıza adam seçeceğiz. Y kuşağı, Z kuşağı, bilmem ne kuşağı seçilme hakkı. Ne seçilmesi ya?”

Cübbeli Ahmet Hoca Kaç Yaşında? Nereli?

Cübbeli Ahmet Hoca kimdir sorusunun yanında yaşı ve memleketi de merak edilmektedir. Cübbeli Ahmet Hoca 27 Şubat 1965 tarihinde doğmuştur. Günümüz itibarıyla 59 yaşındadır. İstanbul’un Fatih semtinde doğan Cübbeli Ahmet Hoca İsmailağa Cemaati’ndendir.

Cübbeli Ahmet Hoca’nın aslen nereli olduğu da merak edilmektedir. Cübbeli Ahmet Hoca’nın ailesinin ise Giresun kökenli olduğu bilinmektedir.

Cubbeli Ahmet Hoca Kimdir 4

Cübbeli Ahmet Hoca Kaç Kez Evlendi? Kaç Çocuğu Var?

Cübbeli Ahmet Hoca hassas konulardaki açıklamalarıyla sürekli olarak gündeme gelmektedir. Ünlü ismin özel hayatı ve Cübbeli Ahmet Hoca’nın eşleri kim oldukça merak edilmektedir.

Cübbeli Ahmet Hoca’nın eşi Mine Ünlü ve dini nikahlı eşi Büşra Mihrimah Ünlü olmak üzere iki eşi vardır. İkinci eşiyle 1992 yılında tanıştığı bilinmektedir. Gerçek adı Mehrican Arabul olan Büşra Mihrimah Ünlü ismini sonradan değiştirmiştir.

Sekiz çocuğu olan Cübbeli Ahmet Hoca’nın Yüsra ve Yusuf Ünlü haricindeki çocukları bilinmemektedir. Oğlu Yusuf Ünlü lüks araçlarıyla, kızı Yüsra Ünlü ise Nakşi tarikatından bir iş insanıyla yaptığı evlilik sonucu gündeme gelmiştir.

Cubbeli Ahmet Hoca Kimdir 2

Cübbeli Ahmet Hoca’nın Kitapları

Cübbeli Ahmet Hoca’nın yayınlanmış pek çok eseri bulunmaktadır.

Cübbeli Ahmet Hoca’nın en ünlü kitapları aşağıdaki gibidir:

  • Dualarım
  • Selam Risalesi
  • Fıtrat-ı Tağyir Risalesi
  • Sefer Duaları
  • Her Derdi İyileştiren Bir Dua
  • Nüzul-i Mesih Risalesi
  • Peygamber Efendimizi Hangi Dualarla Rüyamızda Görürüz?
  • Çörek Otu Mucizesi ve Şifa Duaları
  • Her Uzuv İçin Şifa Ayetleri

Muhabir: Özkan Çelik