Manisa'nın Sarıgöl ilçesine bağlı Çimentepe Mahallesi'nde Muharrem ayı dolayısıyla geleneksel aşure hayrı düzenlendi. Mahalle sakinlerinin katkılarıyla hazırlanan aşureler, edilen duaların ardından vatandaşlara ikram edildi.

Yoğun katılımla gerçekleştirilen etkinlikte, paylaşma ve dayanışma kültürü bir kez daha yaşatıldı. Mahalle halkı aynı sofrada buluşarak Muharrem ayının manevi atmosferini birlikte paylaştı.

Çimentepe Mahalle Muhtarı Kubilay Tanrıöver, aşure hayrının birlik ve beraberliğin en güzel örneklerinden biri olduğunu belirterek, "Beraberlik ve paylaşmanın en güzel simgelerinden biri olan aşure hayrımızı gerçekleştirdik. Emeği geçen herkesten, katkı sağlayan tüm hayırseverlerden ve bizlerle olan kıymetli misafirlerimizden Allah razı olsun. Rabbim birlik ve beraberliğimizi daim, hayırlarımızı kabul eylesin." ifadelerini kullandı.

Dayanışma geleneği yaşatıldı

Mahalle sakinleri de her yıl düzenlenen aşure hayrının komşuluk bağlarını güçlendirdiğini ve toplumsal dayanışmayı pekiştirdiğini belirterek, organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Kaynak: İHA