Sosyal medyaya düşen bir video, DEM Parti’nin yerel seçim planını ve CHP’nin bu plana nasıl çanak tuttuğunu gözler önüne serdi… Videodaki DEM Partili yetkili, CHP’nin listelerinden seçilen DEM’li meclis üyelerinin seçim sonrasında istifa edip DEM Parti’ye geri döneceklerini ve böylelikle bütün şehirlerde DEM Parti’nin temsil edileceğini söyledi.

İşte DEM Partili yetkilinin, sosyal medyaya yansıyan videodaki konuşması:

“Kısaca sizi Zeytinburnu üzerinden bilgilendirmek istiyorum. Biz Zeytinburnu’nda belediye eş başkan adayı çıkarmadık. Çünkü çıkarsaydık kazanamazdık. Parti de bunu değerlendirdi, bizim kazancımız olan iki belediye meclis üyemizi CHP’nin listesinden gösterdiler. Bu iki arkadaşımızdan birisi ile gidecek, birisi Zeytinburnu’ndan bizi temsil edecek. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip bizim partimize geri dönecekler. Yani DEM Parti’ye geri dönecekler. Bütün belediyelerde bizi temsil eden arkadaşlar olacak. Bütün büyükşehirlerde arkadaşlarımız olacak.”

Manisa’da Da Aynısı Mı Olacak?

Cumhuriyet Halk Partisi, Manisa’da da DEM Partili bir isme, Şehzadeler Belediye Meclis Üyeliği için 9’uncu sıradan adaylık vermişti.

Manisalılar sosyal medyada dönen video sonrasında CHP’nin politikasına eleştirilerde bulunarak, “Bizim Cumhuriyet Halk Partisi’ne verdiğimiz oylarımızla belediye meclisine girecek olan bu kişi seçilirse DEM Parti’ye mi gidecek?” sorusunu sordu.

Kaynak: Haber Merkezi