Türkiye 31 Mart Pazar günü yapılacak yerel seçimlere kilitlenmiş durumda. Seçim öncesi siyasi partilerin yerel yönetici adayları da projeleriyle vatandaşların karşısına çıkıyor. Bu kapsamda, CHP’nin Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ferdiz Zeyrek Genel Başkan Özgür Özel’in de katıldığı toplantıda projelerini açıkladı. Zeyrek’in vizyon proje olarak açıkladığı ‘Tek dam’ projesi şaşkınlığa neden oldu. Zeyrek’in açıkladığı projeye göre kırsal mahallelerdeki büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar tek bir damda toplanacak. Zeyrek’in tramvay, eski garaj gibi projelerinin de mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cengiz Ergün’ün projelerine benzerliği dikkatlerden kaçmadı. Öte yandan Zeyrek’in açıkladığı İZMAN projesine ise sosyal medyadan yorum yağdı, vatandaşlar “Ferdi Bey deniz de getirecek misiniz” diye sordu

Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı mimar Ferdi Zeyrek, cumartesi günü projelerini açıkladı. Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen proje toplantısına CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP’li milletvekilleri, parti yöneticileri ilçe belediye başkan adayları ve partililer de katıldı.

CHP İl Başkanı İlksen Özalper’in selamlama konuşmasının ardından kürsüye gelen CHP Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ferdi Zeyrek göreve geldiği takdirde hayata geçirmeyi planladığı projelerine ilişkin bilgi verdi.

Zeyrek’in ‘Vizyon Proje’si: ‘Tek Dam’

Zeyrek’in projeleri arasında yer alan ‘Tek dam’ projesi vatandaşlar arasında şaşkınlığa neden oldu. Projeden ‘Vizyon projem’ diye bahseden Zeyrek, projenin detaylarına ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“Tek dam projemiz var. Bu proje çok önemli bir proje. Köylerimizdeki büyükbaş ve küçükbaş hayvanları tek bir dama toplayacağız. Çünkü büyükbaş hayvanların dışkıları, yeraltı sularına nitrat bırakıyor. Aslında içtiğimiz suyun içindeki nitrat, büyükbaş hayvanların dışkılarından geliyor. Tek Dam projesiyle hem yemden tasarruf edeceğiz. Hem bakımı kolay olacak. Hem zemini geçirimsiz bir alanda olacağı için yeraltı sularına nitrat bulaşmayacak. Buradan elde edeceğimiz atıkları da biyogaz tesislerimizde elektriğe çevirerek köyün elektrik ihtiyacını karşılayacağız. Bunu karşıladığımızda şu anda atıl olarak bütün ürünler elektrik olarak ekonomiye kazandırılacak. Yeraltı sularını da kurtarmış olacağız. Bununla birlikte Tek dam’ı özellikle bir köyde yapacağım. Onu gören diğer köylüler inanın kendileri gelecek ve hepsini Tek dam’a toplayalım diyecekler. Bu benim vizyon projem ve çok önemli bir proje olacak.”

Proje özellikle kırsal kesimde yaşayan Manisalılarda şaşkınlıkla karşılanırken, hayvancılıkla uğraşan kırsal mahallelerdeki Manisalılar, projenin nasıl uygulanacağını anlamakta güçlük çekti.

Halk Ekmek Hayat Geçecek

Manisa’da Büyükşehir olarak halk ekmek sistemi getireceklerini kaydeden Zeyrek, Manisalı fırıncılarla yapacakları anlaşmalar doğrultusunda özellikle alım gücü düşük vatandaşlara 5 TL’den ekmek satışlı yapılacağını ifade etti.

Tramvay Ve Eski Garaj Projeleri Başkan Ergün’ün Projelerine Benzetildi

Zeyrek, Manisa’ya tramvay getireceğini söyleyerek “Ulaşım hepimizin keşmekeşliği. Bir türlü çözülemiyor. Manisa’ya tramvay geliyor. İlk başlangıç durağının adı da Özgür Özel Durağı olacak. Otobüs sefer sayıları artacak, ulaşım çile olmaktan çıkacak” dedi.

Eski Garaj bölgesi içinde proje açıklayan Zeyrek, “Merkezde ve ilçelerde kent meydanları oluşturacağız. Eski garajın altını 1200 araçlık bir otopark ve kapalı pazar yeri yapacağız. Yeşil bir meydan ve toplanma alanı olacak” şeklinde konuştu.

Zeyrek’in duyurduğu iki proje, geçtiğimiz günlerde proje açıklamasını yoğun bir katılımın olduğu toplantıda açıklayan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cengiz Ergün’ün projelerine benzediği yorumlarını da beraberinde getirdi.

İzman’a Vatandaştan Yorum Yağdı: “Deniz De Getirecek Misiniz?

İZMAN adını verdiği projesinden bahseden Zeyrek, “Tramvayı bitirdikten sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İZMAN projesini yapacağım. İZBAN’a bağlanacak olan tramvay sayesinde 8 havuzunun oradan bineceksiniz, havaalanına gideceksiniz. Aliağa’ya gideceksiniz. Manisa İzmir ile birleşecek.” dedi.

Zeyrek’in projesine yapılan yorumlar ise dikkat çekti. Sosyal medyada proje ile ilgili yapılan yorumlardan bazıları şu şekilde oldu:

“Ferdi Bey deniz de getirecek misiniz?”

“Hatta Manisa ile İzmir arasına kayıkla ulaşım sağlayacak”

“Yanına da ketçap mayonez olsun”

“Önce İzmir’in altyapısını yapsınlar, sona konuşsunlar”

“Uçak seferi de olurdu”

“İzmir’in bundan haberi var mı?”

“TCDD Manisa-İzmir arasını Sabuncubeli’nden bağlayamamışken bunlar nasıl bağlayacak?”

Ferdiyrum3Ferdiyorum2Ferdiyorum1

“Çamaşır Kafe’yi Ödüle Aday Proje Olarak Görüyorum”

Üniversite öğrencilerine yönelik ‘Çamaşır Kafe’ projesini de duyuran CHP’li Zeyrek, “Çamaşır Kafe projemiz var. Yurtlardaki yetersiz imkanlar dolayısıyla çamaşırlarını yıkamakta zorlanan üniversiteli öğrencilerimiz burayı kullanabilecek. Ben bu proje ile ödül alabileceğimiz düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Zeyrek’in Diğer Projelerinden Bazıları

CHP’li Zeyrek’in açıkladığı projelerden öne çıkanlar ise şu şekilde oluştu:

“Arıtma tesisleriyle çeşmelerden akan su içilebilir hale gelecek. Sağlıklı suyu evlere ve iş yerlerine sağlamak benim boynumun borcu olsun.

Kaynak: Manisa Kulis Haber