Cumhuriyet Halk Partili Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, 'Türklük' işaretleri ile siyaseti birbirine karıştırdı. CHP’li Akın, Turgutlu Lisesi'nde bir grup öğrenci tarafından (Göktürk) Türk Bayrağı ile Türklük simgelerinden biri olan bozkurt işareti yapılarak çekilen bir fotoğrafı sosyal medyada paylaşarak suç duyurusunda bulunacağı açıkladı.

Bayrakta Göktürkçe ‘Türk’ yazması ve bayrağın Göktürk arması taşımasını görmezden gelen Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, sosyal medyada tepkilerin odağına oturdu. Öğretmen ve öğrencilerin ‘Türk’ sembolleri ve bayraklarıyla verdiği pozu paylaşan Çetin Akın öğretmeni hedef alarak ‘siyaset’ üzerinden, “Eğitimde geldiğimiz son nokta! Burası Turgutlu’muzun en köklü devlet okullarından Turgutlu Lisesi… Devlet memuru bu öğretmenimizin eğitim yuvalarında yaptığı siyasi çalışmanın örneğidir. Yarın konuyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunulacaktır.” dedi.

Şehzadeler Meclisi'nden yeni başkana flaş yetki! Şehzadeler Meclisi'nden yeni başkana flaş yetki!

Atatürk'ün Milliyetçiliği Örnek Verildi!

CHP’li Akın’ın paylaşımı siyasilerden sosyal medya fenomenlerine kadar geniş bir kitle tarafından tepki yağmuruna tutulurken Akın hesabını gizleme yöntemine gitti.

Eleştirenlerden biri olan tarihçi ve yazar Ümit Doğan, sosyal medya hesabından Çetin Akın’ın paylaşımını alıntılayarak, Atatürk’ün milliyetçiliğine değindi ve birtakım örnekler verdi. Doğan, ‘Başkan beyefendiye tarih dersleri’ şeklinde başladığı paylaşımına, “Atatürk'ün bastırdığı para Bozkurt, Posta pulu Bozkurt, CHP'nin amblemi Bozkurt, Yazdırdığı marşın adı Bozkurt, Mahmut Esat Bey'e verdiği soyadı Bozkurt, Atatürk'ün dış basındaki unvanı zaten Bozkurt. Öğretmenden özür dile Çetin Akın!”  ifadeleriyle Çetin Akın’a cevap verdi.

X hesabını gizleyen CHP’li Akın gelen tepkilere Instagram üzerinden yaptığı şu açıklama ile yanıt verdi: “Burada tüm yorum yapan arkadaşlarımı sevgiyle selamlıyorum ancak hepinizin elinizi vicdanına koymakla sorumlu olduğunuzu düşünüyorum. Biz çocuklarımızı okula gönderirken onların okullarında iyi eğitim almaları, ülkemizin kalkınması için ve bu sürece katkı sunumları için bilimden yararlanmaları, öğretmenlerinin onlara yol göstermesi için gönderdiğimizi biliyoruz. Bunun için bizim en değerli olduğuna inandığımız bayrak ve vatan sevgisi için bilime ve ilime ihtiyaç duyduklarını ve bu alanda ilerlemeler istediklerimiz içindir. Okullarımızda her ne olursa olsun herhangi bir siyasi partinin ve simgesinin kullanmasının doğru olmadığını düşünüyorum bu tepkim onun içindir ve bu tepkiyi göstermekte devam edeceğim saygılarımla…”

Kaynak: Onur Yılmaz