CHP’yi ve kendisini eleştiren MHP’li Öner’e cevap veren CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, geçmişte AK Parti iktidarını sert dille eleştiren MHP’nin artık siyasi bir tutarsızlık içerisinde olduğunu ifade etti.

“AK PARTİ’Yİ GEÇMİŞTE AĞIR ELEŞTİRENLER DESTEKÇİSİ OLDULAR”

CHP Manisa İl Başkanı Balaban açıklamasında, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamasındaki sözlerinin arkasında olduğunu dile getirerek, geçmişte AK Parti’ye ağır sözler söyleyenlerin, AK Parti’nin destekçisi olduğunu dile getirdi.

CHP’li Balaban açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “MHP İl Başkanı Murat Öner yine hem partimizle ilgili hem de sayın genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alan açıklamalar içerisinde bulundu. Daha önceki açıklamamamda ifade ettiğim gibi MHP’li Erkan Akçay’ın milletvekili olarak seçildiği kenti kentine yani Manisa’ya bir tane somut katkıyı merak ediyoruz. Buyursunlar bunu hem bizlere hem de kamuoyuna anlatsınlar. Ben daha önceki söylediğim sözlerin arkasındayım. MHP’li Akçay ve onun mensubu olduğu siyasi partinin lideri Devlet Bahçeli dün söylediklerini bugün inkar eden bir çizgi içerisindedirler. Dün AKP’ye en ağır eleştiriyi ve hakaretleri yapanlar, AKP’den en ağır eleştiriyi ve hakaretleri alanlar ne olduysa AKP’ye sahip çıkmaya başladılar. Geçmişte söylenenlerin hepsini toplum çok iyi biliyor. AKP’ye geçmişte olmadık sözler sarf edenler şimdi AKP’nin en büyük destekçisi oldular. Bunun adı bellidir ve nettir. Bu siyasi bir tutarsızlık, çelişki ve dönekliktir. Yine söylüyoruz. Bu çizgiyle halkın karşısına nasıl çıkacaksınız. Nasıl ‘Bize oy verin’ diye destek isteyeceksiniz. Soruyoruz, MHP ve Devlet Bahçeli halkın hangi sorunlarına somut bir çözüm üretmiştir. Varsa yoksa AKP’nin yanlışlarına, yaptığı ekonomik ve sosyal yıkıma destek olmuştur. Yürüttükleri bu politikalarla bırakın halktan yeterli desteği bulmayı, halkın her geçen gün desteğini kaybetmektedirler. Biz MHP’ye ve AKP’ye oy veren seçmenlere de saygılıyız. CHP başta olmak üzere Millet İttifakı olarak kutuplaşma yerine tüm Türkiye’yi kucaklayan, kucaklaşmayı hedef alan, herkesi baş tacı yapan bir anlayış içerisindeyiz.”

“AMAÇ TÜRKİYE’Yİ AK PARTİ VE TEK ADAM REJİMİNDEN KURTARMAKTIR”

CHP’li Balaban açıklamasının devamında, MHP’li Öner’in iddialarıyla ilgili söylemlerine ise şu cümlelerle cevap verdi: “Sayın genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu emperyalistlerin değil, Anadolu halkının Türkiye’de 85 milyonun temsilcisidir. Sayın genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Anayasa’dan Atatürk ve Türk kelimelerinin çıkarılması gerekiyor’ sözü tam bir yalandır ve gerçek dışıdır. Gelecek, DEVA’nın AKP’den kopan siyasi partiler olması ve AKP’ye karşı olan bu siyasi partilerle CHP’nin işbirliği yapması gibi doğal bir durum yoktur. Amaç 20 yıldır ülkeyi her anlamda çökerten AKP ve tek adam rejiminden güzel Türkiye’mizi kurtarmaktır. 26 Ekim 2021’de Meclis’teki Suriye ve Irak Tezkerelerine bizim için doğru bir karardır. Çünkü Atatürk’ün söylediği gibi ‘Yurtta Barış, Dünyada Barış’ ilkesi gereği bizler bu tezkerelere ‘Red’ oyu verdik. KHK ile ihraç edilenlerden binlerce haksız yere mağdur edilen insanlar var. Hem bu insanların uğradığı haksızlığı gidermek hem de hukuk çerçevesinde bu insanları savunma konusunda sözlerimizin arkasındayız. KHK’lar çerçevesinde suçsuz yere görevlerinden ihraç edilen ve hukuk çerçevesinde aklanmış, haksızlığa uğramış olan insanları yeniden işlerine Millet İttifakı iktidarında iade edeceğiz.”

“PARTİMİZİN GÖNLÜNDEKİ CUMHURBAŞKANI ADAYI SAYIN KEMAL KILIÇDAROĞLU’DUR”

Açıklamasının devamında MHP’li Öner’in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’yla ilgili eleştirilerine de yanıt veren CHP’li Balaban sözlerine şöyle devam etti: “Sayın Kemal Kılıçdaroğlu dün hangi çizgide ise bugünde o çizgidedir ve yarında o çizgide olmaya devam edecektir. Sayın Kılıçdaroğlu genel başkan olarak 12 yıldır AKP’nin bu ülkeye yaşattığı olumsuzluklarla mücadele ediyor. Bu ülkeyi AKP ve tek adam iktidarından kurtarmak için çaba harcıyor. Türkiye’de son 20 yıldır yok olan demokrasiyi yeniden inşa etmek istiyor. Sayın Kılıçdaroğlu, ‘Hak, Hukuk, Adalet’ diyerek yaptığı adalet yürüyüşü ile Türkiye siyasi tarihine dünya siyasi tarihine adını yazdırmış bir siyasi ve devlet adamıdır. Sayın Kılıçdaroğlu, bu ülkede kutuplaşmayı değil kucaklaşmayı hedef alan bir siyaset anlayışı ile toplumsal barışın teminatıdır. Sayın genel başkanımız Kılıçdaroğlu, ‘Helalleşme’ çıkışı ile geçmişte yaşanan olumsuzluklarla ilgili herkesin özeleştiri vermesini amaçlamış ve bu ülkede birlik, beraberliği sağlayan ülke bütünlüğünü her şeyin üstünde tutan bir liderdir. Kısacası sayın Kılıçdaoğlu, halkın, mağdurun, ezilenin, çaresizlerin umududur. Kimsesizlerin sesidir. Bu ülkede hangi konuda sorun varsa o soruna eğilen, çözüm üreten, halka umut veren bir devlet adamıdır. Ekonomik kalkınmayı gerçekleştirip, beşli çetelerle veya yandaşlarla değil halkıyla bölüşen bir ülkeyi inşa edeceğiz. Şunu unutmasınlar ki 13.’ncü Cumhurbaşkanı Millet İttifakı’ndan olacaktır. Partimizin gönlündeki Cumhurbaşkanı adayı sayın Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Millet İttifakı’ndan seçilecek 13.’ncü Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı yanlış gibi sadece AKP’nin ve MHP’nin cumhurbaşkanı değil 85 milyonun cumhurbaşkanı olacaktır.”

“İKTİDARDA OLMADAN PROJELERİNİ UYGULATAN DÜNYADAKİ TEK SİYASİ PARTİ CHP’DİR”

CHP’li Balaban, MHP’li Öner’in açıklamasında “CHP, MHP’nin ve Cumhur İttifakı’nın projelerini kopyalıyor” sözlerine de cevap vererek şöyle konuştu: “MHP’nin olmayan projelerini CHP nasıl kopyalar anlamıyorum. Hangi bir somut projesi odluda CHP bu projeyi kopyaladı. CHP bugün iktidarda olmadan projelerini uygulatan dünyadaki tek siyasi partidir. Özellikle son yıllarda bunun örneklerini gördük. 3600 ek gösterge, emekliye bayram ikramiyeleri, KYK borçlarının faizlerinin silinmesi gibi birçok projeyi sayın genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu gündeme taşıdıktan sonra uygulamaya başladılar. Peki kim kimin projesini kopyalıyormuş. Bunları kendileri görmüyorsa, merak etmesinler emeklimiz, çiftçimiz, esnafımız ve mağdur vatandaşımız çok iyi görüyor.”

CHP’li Balaban açıklamasında son olarak, partisinin Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef gösterdiği Türkiye’nin çağdaş uygarlıklar seviyesine ulaşması için bıkmadan ve usanmadan mücadelesini sürdürmeye devam edeceğini ifade etti.

Editör: Onur Yılmaz