Cumhuriyet Halk Partisi Kula Belediye Başkan Adayı Hikmet Dönmez seçim çalışmaları kapsamında ilçeye bağlı Ayazören Mahallesi’nde konuşma yaptı.

CHP’li Dönmez, konuşma yaptığı sırada bir vatandaş konuşmayı bölerek Dönmez’e soru sordu. Sorulan sorular karşısında bir hayli zorlanan CHP’li aday, partisinin kendisini düşürdüğü durumdan rahatsız olurcasına ‘Ben parti tutmuyorum’ açıklaması yaptı.

CHP’li Dönmez, “Ben bütün partilere eşit uzaklıkta olmama rağmen, devletçi olmama rağmen, Atatürkçü olmama rağmen kabul ettim. Siyaset esasında kötü bir şeydir. Bugüne kadar siyaset yapmadım. Daha önce de sizin kahvenize geldim, Allah razı olsun Ayazörenlilerden. Misafirperverlikle karşıladınız. Hüseyin Başkan da bizim köye geldi, insanca karşılandı. Bu iş kavga işi değildir. Hizmet yarışıdır. Ben bütün köylerde şunu anlattım, bu bir adamlık ve karakter yarışı değil hizmet yarışıdır. Peygamber efendimizin nasihati var. İşi ehline verin diye. Bana oy vermekle, CHP’ye oy vermekle dinden çıkmazsınız. Diğer konu da milliyetçilik. Bütün Türk vatandaşları milliyetçidir. Milliyetçilik de, kucağımda 3 şehidim var, kendim de mermi yemişliğim var. Emin olun herkes gibi ben de milliyetçiyim demişimdir” dedi.

Tam o esnada köylülerden biri CHP’li Dönmez’e ‘bir şey sorabilir miyim’ diye seslendi. Sonrasında ise diyalog başladı. İşte o konuşma:

Vatandaş: Mermi yedim dedin değil mi?

CHP’li Dönmez: Evet

Vatandaş: Kimler tarafından yedin?

CHP’li Dönmez: Teröristler tarafından

Vatandaş: Peki Cumhuriyet Halk Partisi kimin tarafında? Selahattin Demirtaş’a selam olsun diyen izin partilileriniz değil mi? Keşke bağımsız girseydiniz.

CHP’li Dönmez: İlhan abi müsaade et cevap vereyim. Ben bütün köylerde gezdim, konuştum. Mesela Narıncalıpıtrak’a gittim. Konuştum… Muhtar, ‘Delikanlı adamsın’ ancak ben sana oy vermem dedi. ‘Neden dayı’ dedim, ‘Benim de oğlum polis’ dedi.

Ben hatta orada dedim ki bütün partilerin canı cehenneme. Partilerin dini imanı olmaz dedim. Ben parti tutmuyorum. 56 yaşındayım, parti tutmuyorum.

Dedi ki ‘Özgür Özel teröristlere selam söylüyor, sen bir polis emeklisisin, kurşun yemiş bir adamsın, o tarafta ne işin var?’ dedi.

‘Baba beni siyasete sokma’ dedim. Ben siyaset adamı değilim.

Bana göre partilerin hepsi ne kadar kirliyse, hepsi o kadar temiz.

Biri dağdan terörist indirir hastaneye sokar, gazimiz onu gözünden tanıyıp dışarı attırır. Biri teröriste selam söyler. Benim partilerle işim yok. Ben sizin haklarınıza ipotek koydurmamak için bağımsız aday olmadım.

Yunusemre’den gecikmiş vergi borçlarıyla ilgili açıklama Yunusemre’den gecikmiş vergi borçlarıyla ilgili açıklama

CHP'li Dönmez, yaşanan bu diyaloğun ardından kısa bir süre sonra alanı terk etti.

Kaynak: Manisa Kulis Haber