CHP Genel Başkanı Özgür Özel CHP il gençlik kolları başkanlarıyla birlikte Manisa'ya geldi. CHP lideri Özgür Özel, CHP'nin 81 ilinden gelen CHP il gençlik kolları başkanlarıyla birlikte şehir turu atan Özel , Sultan Camii çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İYİ Parti 5. Olağanüstü Kurultayı'nda GİK ve MDK üyeleri belirlendi İYİ Parti 5. Olağanüstü Kurultayı'nda GİK ve MDK üyeleri belirlendi

Özel, ”Hasan Bitmez sevdiğimiz bir arkadaşımızdı Bütçede açıklamasını yaparken kalp krizi geçirdi ve maalesef kurtarılamadı. Hasan Bitmez’in vefatından sonra Saadet Partisi’nin 20 olan grup sayısı 19’a düştü. Saadet Grubu’nun üşmesi söz konusu.19’a inen grup sayısında eğer Saadet Partisi sözünü söyleyemez hala gelirse demokrasi adına utanç verici olur. Hasan Bitmez’in son nefesine kadar o kürsüde son sözlerini söylemesi ve gayreti göz önüne getirince kendisinin hatırasına saygısızlık olur. Biz bu grubun düşmemesini istiyoruz.  Bütün muhalefet partilerinin birer milletvekillerini demokrasi dayanışması yapmasını önerdik. Ancak daha bu kararı alamadıklarını öğrendik. Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap grubumuz adına fedakarlık yaparak bütçe görüşmeleri boyunca Saadet Partisi’ne katılıyor. Ve Saadet Partisi her gün 60 dakika söz hakkını  kullanacak. Cumhuriyet Halk Partisi muhalefet hakkını, kürsü hakkını savunur. Bütçe görüşmeleri boyunca kürsü haklarını kaybetmemeleri için bir milletvekilimizi Saadet Partisi grubumuza görev yapmak üzere talimatlarımızı veriyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Ahmet ÜNSAL