CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, partinin il binasında, Büyükşehir adayı ve Manisa’daki merkez ilçelerinde adaylarının olduğu bir toplantı düzenledi. Açıklamaya CHP Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ferdi Zeyrek, CHP Yunusemre Belediye Başkan Adayı Semih Balaban, CHP Şehzadeler Belediye Başkan Adayı Gülşah Durbay, CHP Yunusemre İlçe Başkanı Av. Mehmet Arslan, CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Av. Mert Özkösemen katıldı.

“Herhangi Bir Adaya Daha Fazla İlgi Göstermek Gibi Bir Durum Olmadı”

Toplantıda ilk sözü CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper aldı. Cumartesi günü Yunusemre’de bir ön seçim yapıldığını hatırlatan Özalper, “Kaybedenin olmadığı, kazananın Cumhuriyet Halk Partisi olduğu bir ön seçim gerçekleştirdik. Anketler sonucunda birbirine çok yakın olan Semih Balaban ve Devrim Balı ön seçime girdiler. Sandığın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gördük. Ön seçimden çıkan eski il başkanımız Semih Balaban’ı tebrik ediyorum. Bugün burada toplanmamızın özellikle bir önemi var. Birkaç gündür doğru olmayan birtakım bilgilerle karşılaşıyoruz. Hem yerel hem ulusal basında farklı yorumlara neden olan açıklamalar yapılıyor. Özgür Özel’in desteklediği adayın kaybettiği ya da bunun dışında farklı yorumlarla karşılaşıyoruz. Ulusal bir kanalda da bu yorumu görünce açıklama yapmak istedik. Biz artık birlik beraberlik barış içerisinde hep birlikte Cumhuriyet Halk Partisi’nin 6 oklu bayrağını Manisa’daki belediyelere dikebilmek için canla başla çalışacağız. Biz birlikte, beraber en iyisini yapacağız. Aramızda asla ve asla aday destekleme ya da herhangi bir adaya daha fazla ilgi göstermek gibi bir durum olmadı. Hem Sayın Genel Başkanımız hem de biz il teşkilatı olarak tarafsız kaldık. Bizim için aslolan şey kavgayı dövüşü bitirip her birlikte yol alabilmek. Asıl amacımız, Yunusemre Belediyesi’ni almak. Yunusemre’nin, Şehzadeler’in, Manisa’nın tüm ilçelerinin, Büyükşehir’in hak ettiği şekilde yönetilmesi. Manisa için çok büyük projelerimiz var. Ayın 13’ünde aday lansmanımız var. Sayın Genel Başkanımızın katılımıyla yapılacak” dedi.

“Hiç Olmadığı Kadar Birlikteyiz”

Daha sonra söz alan CHP Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ferdi Zeyrek de çıkan olumsuz yorumlardan dolayı rencide olduklarını dile getirdi. CHP’nin adaylarıyla sahada olduğunu kaydeden Zeyrek, “Genel Başkanım aday belirleme sürecinde çok ince eledi sık dokudu. Adayların anketle ve ön seçimle belirlenmesinde amaç hem örgütün istediği hem de kazanacak adayın belirlenmesiydi. Şehzadeler’de Gülşah Durbay adayımız oldu. Yunusemre’de ise ön seçim yapıldı. Musa Semih Balaban kazandı. Ama Ne Devrim Balı ne de diğer aday adaylarımız kırgınlık ve küskünlük içinde olmadı. Biz bu seçimi kazanmak istiyoruz. Bu seçimi kazanacak tüm güce de sahibiz. Hiç olmadığı kadar birlikteyiz. Küskünlükler minimum seviyede. Öncelikle iki merkez ilçe, daha sonrasında da Büyükşehir Belediyesi’ni kazanacak olan gücümüzü örgütümüzün birlikteliğinden alacağız” ifadelerini kullandı.

Büyük İddia: “Yüzde 48 İle Büyükşehir Belediyesi’ni Kazanacağız”

Büyükşehir Belediyesi’ni kazanacaklarını iddia eden Zeyrek, şöyle dedi: “Adaylarımız halkın içinde olan insanlar. Merkez’de onların da bu tavırları illa ki oya dönüşecek ve iki merkez ilçeyi biz kazanacağız. 17 ilçemizdeki tüm adaylarımız da bu şekilde. Buradan size oy oranını da söyleyeyim. Yüzde 48 ile Büyükşehir Belediyesi’ni kazanacağız.”

Projelerinden Bahsetti

Açıklamasında projelerinden de bahseden Zeyrek şunları söyledi: “Manisa Merkez’de doğmuş, sokaklarda bisiklet binmiş biri olarak kentin sorunlarını ve çözümlerini biliyorum. Önümüzdeki günlerde projelerimi de açıklayacağım. Eski Garaj’la ilgili bir projem var. Devlet Hastanesi Kavşağı, Muradiye’nin girişi aynı şekilde. Onlarla ilgili projem var. Yine sosyal hayata dokunacak projelerimiz var. Birini açıklamak istiyorum. Çocuk kreşinin yanında yaşlı kreşi yapacağız. Kreş kampüsü oluşturacağız. Evde yaşlı annesine babasına bakan kadın ve erkeklerimiz de anne ve babalarını bırakabilecekler. Kampüsün içerisinde Alzheimer hastalarımız, bakıma ihtiyacı olan çocuk ve yaşlılarımız için içerisinde psikologlar da olacak. 31 Mart akşamı Şehzadeler’de, Yunusemre’de, Büyükşehir’de halkın güvenoyunu alarak emanet olarak 5 yıllığına o koltukları devralacağız. Hiçbir sıkıntımız yok. Bölünmeye sebebiyet vermeyeceğiz.”

İddialı Sözler: “Cengiz Ergün’ün Zorlu Bir Rakip Olduğunu Düşünmüyorum”

Bir gazetecinin sorduğu, “Karşınızda ciddi bir rakip var; Cengiz Ergün. Stratejiniz nedir sorusunu yanıtlayan Zeyrek iddialı konuştu. Zeyrek soruya şöyle yanıt verdi: “Cengiz Ergün’ün zorlu bir rakip olduğunu düşünmüyorum. Çünkü halktan bu kadar kopuk, halktan bu kadar kendini soyutlamış bir kişi belediye başkanı olamaz. Belediye demek, halk demek. Halk için çalışacağım, halkımla birlikte olacağım, ranta değil halka hizmet edeceğim. Manisa’daki herkes benim paydaşımdır. Yönetim anlayışım bu olacak.”

Ferdi Zeyrek facianın eşiğinden döndü! İlk müdahaleyi eşi yaptı Ferdi Zeyrek facianın eşiğinden döndü! İlk müdahaleyi eşi yaptı

Durbay: “Birbirimizle Kenetlenmiş Durumdayız”

Toplantıda söz alan Şehzadeler Belediye Başkan Adayı Gülşah Durbay da “Biz parti içinde hiç olmadığı kadar birbirimizle kenetlenmiş durumdayız. Başarıyı yakalayacağımıza olan inancımız sonsuz. Parti içindeki yarışları, bizim aslında demokrasi sistemimizi kavga gibi, sıkıntılar var gibi yansıtmak fırsatçılıktır. Biz de buna fırsat vermeyeceğiz. Cumhuriyet Halk Partisinin bayrağını merkezdeki belediyelerde dalgalandıracağız” ifadelerini kullandı.

Semih Balaban’dan Barış Mesajları

Toplantıda son olarak Yunusemre Belediye Başkan Adayı Semih Balaban söz aldı. Balaban’ın konuşmasının büyük bölümünün barış mesajı içermesi dikkat çekti. Balaban şunları söyledi: “Cumhuriyet Halk Partisi diğer partilerden farklıdır. Parti içi yarışlar olur, tek adam zihniyeti yoktur. AKP’deki gibi olmaz. Bu partide herkes her yere aday olabilir. Ama Cumhuriyet Halk Partisi’nde bir kültür vardır, sandıktan kim çıkıyorsa başımızın tacıdır.

Biz Ferdi Başkanımla yarıştık. Ferdi Başkanım sandıktan çıktı, olay bizim için bitti. Hem sosyal medyada hem de arayarak konuşarak kutladım. Karar alınmıştır olay bitmiştir.

Aynı şekilde Sayın Genel Başkanımız da 4 Kasım’da sandıktan çıkmıştır. Olay bitmiştir. Bu her türlü tartışmaya kapalıdır. Bu konuda aleyhte en küçük bir beyanımız ne sosyal medyada ne başka bir mecrada olmamıştır, olmayacaktır. Bundan sonra bize düşen tek bir görev var, benim ya da Gülşah’ın seçilmesinden daha önemli olan, Büyükşehir’in kazanılmasıdır. Bir oy kendimize isteyeceğiz, bir oy Ferdi Zeyrek’e isteyeceğiz. Bütün çalışmalarımızı da bu şekilde yapacağız.”

“AK Partili, MHP’li, İYİ Partili, HDP’liyi De Ayırt Etmeyeceğiz”

Balaban, açıklamasının son kısmında şu ifadelere yer verdi: “AKP’li, MHP’li seçmene son derece saygılıyız. Yıllardır yanlış yönetilen belediyelerindeki anlayışı değiştirip buralarda halkın iktidarını kurmak. Hiçbir AK Partili, MHP’li, İYİ Partili, HDP’liyi de ayırt etmeyeceğiz. Her seçmen bizim için baş tacıdır. Bunun da altını çizmek isterim. Halk her partiliden oluşan bir toplumdur.”

Açıklamanın ardından İl Başkanı Özalper ve başkan adayları basın mensuplarına birlik ve beraberlik pozu verdi.

Kaynak: Almıla Nur BERİLĞEN