Yaşanan olayın ardından kaçan Ö.L., saklandığı İzmir Buca ilçesindeki bağ evinde polis tarafından yakalanarak çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Manisa Merkezefendi Devlet Hastanesi’nde yoğun bakımda tedavisi süren üniversite öğrencisi kızın ailesini CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca, CHP Yunusemre İlçe Başkanı Av. Yalçın Arcak, CHP büyükşehir belediye Meclis üyesi Bülent Mersinli ve ilçe kadın kolları ziyaret etti.

Ağır yaralanan üniversite öğrencisinin annesi Zeynep K. ile babası Veysel K.’den yaşanan olayı dinleyen CHP İl Başkanı Balaban, acılı aileye parti olarak destek olacaklarını dile getirdi.

“BENİM KIZIMIN HAYALLERİ YIKILDI”

Olayı günü kızını kanlar içinde yerde gördüğünde dünyasının başına yıkıldığını söyleyen acılı anne Zeynep K., bu yıl Pamukkale Üniversitesi’ni kazanan kızının hayallerini yıkıldığını ifade etti.

Acılı anne kızını ağır yaralayan kişinin en ağır ceza alması konusunda çağrıda bulunarak şöyle konuştu: “Benim canım çok yanıyor. Bu şahsı şikayet etmek için bir çok kere karakola gittik. Uzaklaştırma kararı aldırdık. Ama buna rağmen benim kızımı koruyamadılar. Kızımın üniversite hayalleri vardı. O şahıs benim kızımın üniversite hayallerini yıktı. Bizim sesimizi kim duyacak. O şahsın en ağır cezayı almasını istiyoruz. Bizim sesimizi duysunlar.”

Kızını ağır yaralayan şahsın birçok taciz suçunun bulunduğunu ifade eden acılı baba Veysel K. ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Ciğerimiz yanıyor. Hakkında karakolda bir çok şikayet bulunan, hakkında uzaklaştırma kararı olan bir kişiden benim kızımı koruyamadılar. En ağır cezayı almasını istiyoruz. Çünkü başkalarının da bizim yaşadığımız acıyı yaşamamasını ve canlarının yanmamasını istiyoruz.”

CHP’Lİ BALABAN: KIRGÖZ AİLESİNİN HUKUK MÜCADELESİNDE SONUNA KADAR YANINDAYIZ

Acılı aileden yaşananları dinleyen CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, ailenin hukuk mücadelesinde parti olarak sonuna kadar yanında olacaklarını dile getirdi.

CHP İl Başkanı Balaban açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Yaşanan bu olay Türkiye’de toplumun geldiği noktayı en net bir şekilde ortaya koyuyor. Kadına yönelik şiddete, cinayete veya taciz olaylarına karşı en ağır yaptırımların uygulanmaması sebebiyle her gün farklı olaylar yaşıyoruz.  Bizler her türlü hukuksuzluğun karşısında olmaya sürdüreceğiz. Genç yaşında bu üzücü olayı yaşayan kızımın ailesine gereken desteğimizi sağlayacağız. Hukuk mücadelelerinde yanında olacağız. Sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız. Bu tür aşağılık insanların hukuk önünde en ağır cezayı alması konusunda elimizden gelen mücadeleyi sürdüreceğiz. Başka ailelerin de canın yanmaması için gayret göstereceğiz.”

Editör: Zerrin Ağar