CHP’de Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal’ın, 'Seçildiğimde Afyonkarahisar Belediyesi'nin kapıları DEM Parti hariç her siyasi partiye açık olacak' sözleri üzerine başlayan tartışmalar devam ederken, DEM Partilileri üzmek istemeyen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, özür dilercesine belediye başkan adayını ‘sürçülisan’ etmekle itham etti.

Köksal’a saldırılar bununla da kalmadı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ‘Ya kendine başka iş bulacak ya da başka parti’ diyerek DEM Partilileri kendi partilisine tercih ettiğini açık açık gösterdi.

Tanju Özcan Bildiğiniz Gibi

Ulusal bir kanalın canlı yayınına katılan CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, ‘Dem Parti ile ittifak yapılmaması görüşündeyim’ sözleriyle sürece farklı bir boyut kattı.

Özcan, yayında şunları söyledi: “Bolu'da böyle bir şey söz konusu olamaz. CHP'de farklı düşünceler olabilir ama ben DEM Partililerle aynı kaldırımda bile yürümemeyi tercih ederim. Ben partinin yaptığı işbirliğinden memnun kalmam ama takdiri de parti meclisine bırakırım. Partiye geri dönüşümden itibaren DEM Partililer bana saldırıyor. Benim ırkçı olduğumu söylüyorlar ama ben kapsayıcı Türk milliyetçisiyim. Bundan sonra DEM Partilileri muhatap dahi almıyorum.”

Manisa’da DEM Partililere Meclis Üyeliği Verdiler

Tanju Özcan’ın bu çıkışı, toplumun büyük kesimi tarafından olumlu karşılanırken, partisinin nasıl bir tepki vereceği merakla bekleniyor.

Öte yandan CHP’nin DEM Parti ile ittifakı artık tüm kamuoyunca biliniyor. Manisa’da da DEM Parti’nin belediye başkan adayı çıkarmaması karşılığında, CHP’nin belediye meclis üyesi aday listelerinde üst sıralarda DEM’li isimlere yer verdiği geçtiğimiz haftalarda kamuoyuna yansıdı.

Kaynak: Haber Merkezi