Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal, seçildiğinde belediyenin kapılarını DEM Parti hariç tüm siyasi partilere açacağını belirttiği bir açıklama yaptı. Ancak CHP Genel Başkanı Özgür Özel, acilen Köksal'ın bu sözlerini bir "sürçü lisan" olarak nitelendirerek bir açıklama yaparken, Burcu Köksal’dan Özgür Özel’in ‘sürçü lisan’ açıklamasına yalanlama geldi!

ÖZGÜR ÖZEL: “BİR KÜÇÜK SÜRÇÜLİSAN OLDU”

Afyonkarahisar’dan sonra Uşak ziyareti gerçekleştiren Özgür Özel, “Demin Afyon’dan geldim ve Burcu Başkan'dan da selam getirdim. Afyon’da konuşurken belediyenin kapılarını ardına kadar açacağız diye söylerken orada bir küçük sürçülisan oldu, ‘Aman başkanım sen düzelt’ Afyon Belediyesi'nin de, Uşak Belediyesi'nin de seçildikten sonra kapıları ardına kadar tüm siyasi partilere, tüm Uşak ve Afyonlulara açıktır.” açıklamasında bulunarak Burcu Köksal’ın DEM Parti çıkışını tabiri caizse ‘yumuşatmak’ istedi.

CHP’Lİ BAŞKAN ADAYI: “AFYONKARAHİSAR’I DEM’LİLERLE YÖNETMEYECEĞİM… NET”

Ancak CHP’li Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal, Özgür Özel’in konuşmasının ardından X(Twitter) hesabından yaptığı bir paylaşımda adeta sözlerinin arkasında olduğunu belirten, “Ben Suriyeliler amasız fakatsız lakinsiz Afyonkarahisar’dan göndereceğim diyorum, AKP mevcut işçileri çıkaracak PKK’lıları işe alacak diyorlar, ben emeklilere 4 ay doğalgaz ve Afjet konusunda destek vereceğim diyorum, belediyeyi DEM’lilerle yönetecek diyorlar, rantsal dönüşüm değil garip gurabaya bedelsiz ev yapacağım diyorum, gizli kapılar ardında DEM’lilerle görüşüyor diyorlar. Açık ve net Afyonkarahisar’ı DEM’lilerle ve Hüda Par’lılarla yönetmeyeceğim… Net…” açıklamasını yaptı.

CHP’Lİ ADAY GERİ ADIM ATMIYOR: “VERDİĞİM SÖZ ÜZERİNE KONUŞTUM, ARKASINDAYIM”

Gazeteci Barış Yarkadaş, Köksal'ın "sürçülisan" açıklamasını reddettiğini söyledi. Özel'in sözlerini hatırlatan Yarkadaş, Köksal'ın kendisine "tam tersini söylediğini" söyledi. Yarkadaş, "Burcu Köksal bana telefonda 'Ben Belediye Başkanı seçildiğimde Afyonkarahisar Belediyesi'ni DEM Partlilerle yönetmeyeceğim. Bir dil sürçmesi sonucu değil, verdiğim söz üzerine konuştum. Ben bu sözü ilk günden beri verdim. Bu sözümün de arkasındayım' dedi." diye konuştu.

CHP’ye yakınlığı ile bilinen gazeteci Yarkadaş, "DEM Partililer sizden hizmet alamayacak mı?" diye sorduğu Köksal'ın, "Ben Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm vatandaşlarına ayrımsız hizmet yaparım ama DEM partili hiçbir yönetici benim belediyemde görev alamaz" dediğini aktardı. 

Kaynak: Haber Merkezi