Yerel seçimlerde son viraja girilirken, siyasilerin söylemleri giderek daha sert bir hal alıyor. CHP Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal'ın "Seçildiğimde Afyonkarahisar Belediyesi'nin kapıları DEM Parti hariç bütün siyasi partilere açık olacak" çıkışının ardından bir başka CHP’li adaydan da “DEM Parti” çıkışı geldi.

CHP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Akın, dün akşam seçmenlerle bir araya geldiği sırada çok sert açıklamalar yaptı.

Akın konuşmasında “Milletin bayrağına, vatanına kudurmuş bir şekilde hainlik yapan, hain terör örgütü PKK'ya, onun yandaşlarına, ondan beslenenlere, onun yolundan giden şerefsizlere de hiçbirine yakın değilim” ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

CHP’nin başkan adayı Burcu Köksal, Afyonkarahisar Seçim Koordinasyon Merkezi açılışında yaptığı konuşmada, "Seçildiğimde Afyonkarahisar Belediyesi'nin kapıları, DEM Parti hariç bütün siyasi partilere açık olacak" ifadelerini kullanmıştı.

Köksal'ın açıklamalarına gelen tepkiler üzerine CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Uşak mitinginde konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Özel, "Bir yanlış anlaşılma oldu. Afyon Belediyesi ile birlikte Uşak Belediyesi'nin de kapıları herkese açık" dedi.

Kaynak: Haber Merkezi