CHP'de Manisa İl Başkanlığı için yürütülen atama sürecinde gözler Genel Merkez'in vereceği karara çevrildi. Parti kulislerinde konuşulan iddialara göre, görevden alınan il başkanlarının yerine yapılacak atamalarda teşkilatın ve parti üyelerinin görüşlerini ortaya koyan anket çalışmaları etkili olacak. Manisa'da da benzer bir sürecin işletildiği öne sürülürken, yeni il başkanının anket sonuçları ile teşkilatlardan gelecek değerlendirmeler doğrultusunda belirleneceği konuşuluyor.
Parti kulislerinden edinilen bilgilere göre CHP Genel Merkezi'nin, il başkanlarının belirlenmesi sürecinde teşkilatların ve parti üyelerinin görüşlerini almak amacıyla anket çalışmaları yaptığı iddia edildi.
DÖRT İSİM ÖN PLANDA
Kulislerde konuşulanlara göre yapılan değerlendirmelerde Heval Şahin Turan, Engin Uzun, Cahit Kaplan ve Kanber Oğur isimleri öne çıkan adaylar arasında yer alıyor.
GÖZLER CHP GENEL MERKEZİ'NDE
İddialara göre CHP Genel Merkezi'nin, anket sonuçları ile il ve ilçe teşkilatlarından gelecek görüşleri birlikte değerlendirerek Manisa İl Başkanlığına ilişkin kararını önümüzdeki günlerde açıklaması bekleniyor.
ORHAN SARIBAL 9 ADAY OLDUĞUNU AÇIKLAMIŞTI
CHP Genel Başkanı Orhan Sarıbal da geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Manisa İl Başkanlığı için 9 adayın bulunduğunu ifade etmişti. Parti yönetiminin değerlendirmelerinin ardından yeni il başkanına ilişkin kararın kamuoyuyla paylaşılması bekleniyor.





