2 yıldır CHP Manisa İl Gençlik Kolları Başkanlığı görevini yürüten Sergen Akpir, Genel Merkez Yönetim Kurulu kararı ile görevinden alındı.

Görevden alma kararının ardından Akpir şu açıklamayı yaptı:

30 Ağustos 2020 tarihinde 2 adaylı bir parti içi demokrasi şöleninde genç arkadaşlarımızın iradesiyle yol arkadaşlarım ile birlikte göreve geldik.

2 Yıl boyunca Cumhuriyet Halk Partisi İl Gençlik Kolları olarak elimizden gelenin fazlasını, özveriyle çalışarak gerçekleştirdik. Bu süreçte İlçe gençlik kolları olmayan tüm ilçelerimizde örgütümüzü, yol arkadaşlarımızla birlikte oluşturduk; siyaseti gençleştirmek, fikri hür vicdanı hür gençliğin, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün, en büyük iki eserimden biri dediği Cumhuriyet Halk Partisi saflarında yer alması adına çalıştık.

Bunun yanında Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla yaklaşık 700 gencimizle büyük bir gençlik buluşması da gerçekleştirerek Manisa Gençlik Kolları'nın adını başarılarıyla tüm Türkiye'ye duyurduk. Bu aynı zamanda CHP Manisa Gençlik Kollarının en büyük organizasyonlarından birisi oldu.

Görevde olduğumuz süre boyunca, tek hedefimiz Gençlerin Geleceğe Umut ile bakmasını engelleyen AKP düzeninin sona ermesi adına mücadele etmek ve büyük usta Nazım Hikmet Ran'ın yaşam felsefesi olan; Bizlerden sonraki nesillerin "Yaşadım Diyebilmeleri için Yaşamak" oldu.

Bu süreçte benimle birlikte yol yürüyen yönetim kurulum olmak üzere, ilçe gençlik kolları başkanıma, Grup Başkanvekilimize, Manisa İl Başkanımıza, Milletvekillerimize, Belediye Başkanlarımıza ve ana kademe ilçe başkanlarımıza, Kadın Kolları İl Başkanımıza, kadın kolları ilçe başkanlarımıza teşekkür ederim.

Göreve gelirken yol arkadaşlarımızla birlikte söylediğimiz gibi "Cesaret  Bulaşıcıdır" diyerek, bizler de de cesaretimizi bağlı bulunduğumuz 100 yıllık köklü çınar Cumhuriyet Halk Partisi'den, partimizin ve ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ten ve değerli yoldaşlarımızdan aldık.

Ulu Önderimizin Mirası, Cumhuriyet Halk Partisi ailesinin bir neferi olmaktan onur duymaya ve partim için ve ülkem için elimden gelenin fazlasını yapmaya devam edeceğim.

8 Eylül 2022 tarihinde Gençlik Kollarımızın Genel Merkez Yönetim Kurulu, 2 Yıldır başarı ve büyük onur ile yürütmüş olduğumuz görevimizde, siyaset anlayışlarımızın benzeşmemesi sebebi ile tarafım ile çalışmama yönündeki iradesini bildirmiştir.

Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları, dünya tarihindeki en büyük ve en güçlü gençlik yapılanmalarından biridir. Bu yöndeki irade de, gayet anlaşılabilirdir.

Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları; Cumhuriyetin, Atatürk İlke ve İnkılaplarının Yılmaz bekçisi olmak ile birlikte bir siyaset akademisidir.

Makam ve mevkiler gelip geçicidir aslolan Cumhuriyet Halk Partisi'dir.

Gençlik, Gelecektir. 

Editör: Onur Yılmaz