31 Mart yerel seçimlerinin ardından ülke genelinde 1. Parti Cumhuriyet Halk Partisi, sahip olduğu belediye sayısını rekor seviyede arttırdı. Çoğunluğu AK Parti’den CHP’ye geçen belediyelerde devir teslim törenlerinin ardından, en çok konuşulan konu makam odaları oldu.

Manisa’da da belediye sayısını 4’ten büyükşehir dahil 15’e çıkaran CHP’de zafer kutlamaları hala devam ediyor.

AK Parti’den CHP’ye geçen Manisa’nın merkez ilçelerinden Yunusemre Belediyesi de makam odası ile gündemde.

Geçmiş dönemin AK Partili Belediye Başkanı Mehmet Çerçi tarafından Osmanlı mimarisi özelliklerini taşıyan yeni bir belediye hizmet binası yaptırılmış 2023 yılının Kasım ayından bu yana Yunusemre bu binada hizmet vermeye devam etmişti. Başkan Çerçi yeni hizmet binasında kendisi için yaptırdığı makam odasını da altın görünümlü eşyalar ve süslemelerle dizayn etmişti. Ne var ki AK Partili belediye döneminde pek ilgi çekmeyen bu detay, belediyenin CHP’ye geçmesiyle konuşulur oldu ve sosyal medya paylaşımlarına kadar konu oldu.

Tebrik ziyareti için yeni Başkan Semih Balaban’ın makam odasına gelen konuklar, gözlerini altın görünümlü işlemelerden alamazken, bazı sosyal medya kullanıcıları bu durumu alay konusu etmeye başladı. Bir başka yorum da AK Parti’nin saltanat ve şatafat düşkünü olduğu ve bu abartılı durumun CHP ile sona ereceği oldu.

Emniyet Müdürü Aktaş’a sıcak karşılama Emniyet Müdürü Aktaş’a sıcak karşılama

Kaynak: Haber Merkezi