Olay, Aziziye ilçesindeki Adalar Camii’nde yatsı namazı sırasında meydana geldi. Namaz devam ederken camiye giren kedi, bir süre cemaatin arasında dolaştı.
Bu sırada kedinin cemaatten bir kişinin ayağına dolanması üzerine şahıs, hayvana tekme attı. Darbenin etkisiyle havalanan kedi, ön tarafta namaz kıldıran imamın bulunduğu bölgeye savrularak imamın başına çarptı. Kedi daha sonra camiden kaçtı.
İmam Yaşananları Güvenlik Kamerasından Öğrendi
Kedi başına çarpan imam, namaz sırasında kısa süreli şaşkınlık yaşadı. Namazın ardından başına neyin çarptığını merak eden imam, caminin güvenlik kamerası görüntülerini inceledi. Görüntülerde, cemaatten bir kişinin kediye tekme attığı ve savrulan hayvanın imamın başına çarptığı görüldü.
Şüpheli Gözaltına Alındı
Görüntülerin ortaya çıkmasının ardından Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında resen soruşturma başlatıldı. Yapılan çalışmalar sonucunda kediyi tekmeleyen kişinin kimliği belirlenerek gözaltına alındı.
Kedinin Sağlık Durumu İyi
Olayın ardından kedinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Hayvanda herhangi bir sakatlık bulunmadığı belirtildi.





