Çağatay Ulusoy, "Medcezir" dizisiyle uluslararası alanda da tanınmaya başlamıştır. "Medcezir", Amerikan dizisi The O.C'nin Türkiye uyarlamasıdır. Peki, Çağatay Ulusoy kimdir?

Çağatay Ulusoy Kimdir?

23 Eylül 1990’da İstanbul’da doğan, 2010 yılında Best Model of Turkey birincisi olan isim, İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Sulama Sistemleri bölümünde eğitim aldı. Ayla Algan'dan oyunculuk dersleri ve Altan Gördüm'ün sanat okulu Akademi 35 Buçuk'tan oyunculuk dersi aldı.

Çağatay Ulusoy Neden Gündem Oldu?

Ay Yapım imzalı yeni dizisi "Gaddar"ın ilk tanıtımı izleyicilerle buluştu. Başrollerinde Çağatay Ulusoy, Sümeyye Aydoğan ve Onur Saylak’ın yer aldığı diziden paylaşılan tanıtım, "Gaddar"ın sert dünyasına dair ipuçları veriyor. Çağatay ulusoy en çok araştırılan isimler arasına giriyor.

Dünyanın En Yüksek Dağı Bir Mezarlık Mı Oldu? Everest'teki Cesetler ve Gizemleri! Dünyanın En Yüksek Dağı Bir Mezarlık Mı Oldu? Everest'teki Cesetler ve Gizemleri!

Çağatay Ulusoy Nasıl Ünlü Oldu?

2011 yılında Show TV'de yayınlanan "Adını Feriha Koydum" dizisindeki Emir Sarrafoğlu karakteri ile geniş bir izleyici kitlesi tarafından tanındı. Aynı yıl "Anadolu Kartalları" adlı sinema filminde de rol aldı. Daha sonra "Emir'in Yolu" adlı devam dizisi ile "Adını Feriha Koydum" bağlantısını koparan oyuncu, "Medcezir" dizisinde başrol oynayarak ününü daha da artırdı. Ece Yörenç'in senaryosunu yazdığı, ünlü Amerikan dizisi The O.C'nin yerli uyarlaması olan "Medcezir" dizisindeki performansıyla dikkat çekti.

Show TV'de yayınlanan "İçerde" dizisinde Sarp Yılmaz karakterini canlandırarak başarılı bir performans sergiledi.

Çağatay Ulusoy’un Oynadığı Dizi ve Filmler

Yıl

Yapım

2011-2012

Adını Feriha Koydum

2012

Adını Feriha Koydum: Emir’in Yolu

2013-2015

Medcezir

2016-2017

İçerde

2020

Menajerimi Ara

Yakında

Gaddar

Yıl

Yapım

2018-2020

Hakan: Muhafız

2021

Kağıttan Hayatlar

Yeşilçam

2023

Terzi

Yakında

Centilmen

Kübra

Yıl

Yapım

2010

Recep İvedik 3

2011

Anadolu Kartalları

2015

Delibal

Yıl

Yapım

2021

Birdie

Kaynak: Özkan Çelik