Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün önderliğinde kırsal kalkınmanın sağlanması ve üretim devamlılığının korunması amacıyla projeleri bir bir hayata geçiren Manisa Büyükşehir Belediyesi, üreticileri desteklemeyi sürdürüyor. Bu kapsamda Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından, il genelinde tarımsal sulama hizmeti veren 26 kooperatif için temin edilen 48 bin metrelik PVC boruların dağıtımına başlandı. Mahalle Muhtarları, Kooperatif Başkanları ile üreticilerin hazır bulunduğu dağıtım programında Demirci'ye bağlı Çamköy, Minnetler ve Tekeler Mahalleri ile Kula Gökçeören Sulama Kooperatifi ve Kula Hayallı Kalkınma Kooperatifi'ne toplam 8 bin 354 metre borunun teslimatlı yapıldı. Proje ile Demirci'ye bağlı Çamköy Mahallesi'ne 3 bin metre PE100 boru, Minnetler Mahallesi'ne 2 bin 120 metre PE100 boru, Tekeler Mahallesi'ne ise 200 metre PE100 boru teslim edildi. Kula'ya bağlı Gökçeören Sulama Kooperatifine bin metre PE100 borunun teslim edildiği proje kapsamında Kula Hayallı Kalkınma Kooperatifine de 2 bin 34 metre PE100 boru teslim edildi.

6 BİN DEKAR YENİ SAHA SULAMAYA AÇILACAK

Mahalle Muhtarları ve Kooperatif Başkanları, kendilerine sağlanan destekler nedeniyle Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e teşekkür etti. Proje doğrultusunda kooperatifler işçilik ve kırdöküm malzemelerini kendileri karşılayacaklar. Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin sağlamış olduğu destekle ve yapacakları ilave yatırım soncunda Manisa'da 6 bin dekar alan yeni saha sulamaya açılmış olacak.

SULAMADA VERİMLİLİK ARTACAK

Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün önderliğinde sulama kooperatiflerine 48 bin metre boru desteğinde bulunduğunu belirten Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta, bu çalışmayla mevcut sahalardaki yıpranmaya bağlı kayıp kaçakların önüne geçilerek tesislerin yenileneceğini belirterek, sulamada verimliliğin arttırılacağını dile getirdi. Geçtiğimiz yıl da  sulama kooperatiflerine 22 bin metre boru desteği verildiğini hatırlatan Daire Başkanı Yılmaz Usta, 2022 yılı desteğinin de tamamlanmasıyla birlikte 90 mm'den 315 mm çapa kadar toplam 70 bin metre boru desteğinde bulunulmuş olacağını kaydetti.  HABER MERKEZİ

Editör: Onur Yılmaz