Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan gök gürültülü sağanak yağış uyarısının ardından Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü ekipleri hızla harekete geçti. Özellikle yağışın en etkili olduğu Manisa merkezde, ekipler, sabahın ilk ışıklarına kadar süren müdahaleleriyle herhangi bir olumsuz durumu önledi.

Manisa’da 1 Mayıs coşkusu Manisa’da 1 Mayıs coşkusu

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarı sonrasında teyakkuza geçti. Gün boyunca etkili olan sağanak yağışta, sahadaki ekipler, yağmur nedeniyle tıkanan ızgaraları temizledi ve ana kanalizasyon hatlarına müdahalede bulundu. Özellikle Manisa merkezinde görevli ekipler, sabahın ilk ışıklarına kadar özveriyle çalışarak herhangi bir olumsuzluğun önüne geçti.

Kanalizasyon Dairesi Başkanı Cem Çöllü, “Sabah erken saatlerde başlayan sağanak yağışın ardından tüm ekiplerimizle sahadaydık. Yağışın olumsuz etkilerini en aza indirmek için yoğun mesai harcadık. Yağış esnasında ızgaralara taşınan malzemeleri temizledik ve ana kanalizasyon hatlarına hızlı müdahalede bulunarak önlemlerimizi sürdürdük. Manisa merkezde en çok yağışı alan bölgelerde görevli olan ekiplerimiz, sabahın ilk ışıklarına kadar mazgal ve rögarların temizliğini yaparak su akışını sağladı ve kısmi su birikintilerine müdahale etti. Ekiplerimizin hızlı müdahalesi ve özverili çalışmalarıyla herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için tüm ekiplerimiz, her an sahada olmaya devam edecek” dedi.

Editör: Zerrin Ağar