Bursa-Balıkesir sınırında, Balıkesir’in Dursunbey ilçesine bağlı Bayıryüzügüney Mahallesi ile Bursa'nın Büyükorhan ilçesine bağlı Düğüncüler köyü yakınlarındaki ormanlık alanda yangın çıktı. Yangına havadan ve karadan müdahale devam ediyor, bölgedeki iki mahalle tedbir amaçlı boşaltıldı.
İki mahalle tahliye edildi
Yangının Bayıryüzügüney Mahallesi'ndeki zirai alanda başlayıp ormanlık alana sıçradığını belirten Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, rüzgarın etkisiyle alevlerin Adaören Mahallesi’ne doğru ilerlediğini söyledi. Şu an 170 civarında vatandaşın güvenli bölge olarak belirlenen okul meydanına taşındığını, Adaören Mahallesi'nin de tahliye edilmeye başlandığını ifade etti.
Yangına 4 uçak, 4 helikopter, 11 arazöz, 6 itfaiye ve 5 ikmal aracıyla müdahale edilirken, 174 personelin karadan da yoğun çalışma yürüttüğü bildirildi. Henüz yangının kontrol altına alınamadığı vurgulandı.
İki kişi gözaltında
Balıkesir Valisi, yangının kesin çıkış nedeninin araştırıldığını ve şu aşamada yangının bir ziraat alanından çıktığı yönünde tespit yapıldığını söyledi. İki kişinin şimdilik gözaltına alındığını ve detaylı incelemeler sonucunda yangının tam kaynağının belirleneceğini belirtti.
Vali Ustaoğlu, Tarım ve Orman Bakanı’nın da yangını yakından takip ettiğini ve vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ilettiğini aktardı. Ayrıca, tahliye edilen vatandaşlarla bir araya gelerek bilgi verdi.





