Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç Turgutlu’ya ziyarette bulunarak AK Parti İlçe teşkilat binasında partililer ve Cumhur İttifakı Turgutlu Belediye Başkan Adayı Yunus Oğan ile bir araya geldi. Arınç yerel seçimlerde Cumhur İttifakı Turgutlu Adayının Yunus Oğan olduğunu ve AK Parti olarak Yunus Oğan’ın yanında dimdik durduklarını söyledi. Eski AK Partili Serhat Orhan’a kesinlikle bir söz verilmediğini belirten Arınç şu ifadeleri kullandı:

“Geçen seçimde yine aday olmak istedi ama olmadı yine o da gitti BBP’den aday oldu. 22 bin civarında oy aldı ama o oylar ona da yaramadı, Cumhur İttifakına da yaramadı ve gitti CHP kazandı.” 

Arınç’tan Oğan’a Destek!

AK Parti ilçe teşkilat binasında partililer ile sohbet eden Bülent Arınç yaptığı açıklamada, “Turgutlu’da seçim çalışmaları çok heyecanlı olur, her parti tüm gücünü ortaya koyar konvoylar yapılır kortejler yapılır, herkes rakiplerinin aracını sayar, kimse kimseyle kavga etmeden yarışarak seçim kampanyası yürütülür. Bende eskiden Manisa’yı bırakıp Turgutlu’ya gelirdim, çünkü burada her şey çok heyecanlı olur.

Şimdi de Cumhur İttifakımızın adayı Yunus Bey oldu. Tabi Yunus Oğan beyin adaylığı bizi çok sevindirdi, neden çünkü ben Yunus Oğan bey kardeşimizin dedesiyle siyaset yaptım, rahmetli Mustafa Oğan amcamız, şimdi geçerken de bir Fatiha okuduk. Babası Kabil beyi amcasını kuzenlerini iyi tanırım Oğan ailesini. Duyunca adaylığını tabi çok mutlu oldum. İnşallah ittifakımızın adayı olarak bu seçimi de kazanacaktır.” ifadelerini kullandı.

“İttifak Kurallarına Uyuyoruz, Bazıları Yanlış Yapıyor”

İttifak kurallarına uyduklarını ifade eden Bülent Arınç, “Tabi geçmiş belediye başkanlarımızın da hepsinin Turgutlu’ya faydası dokunmuştur. Hepsine taşın üstüne taş koymuş tüm geçmiş belediye başkanlarımıza teşekkür ediyoruz. Şimdi de tabi istiyoruz ki enerjisiyle gayretiyle Yunus Bey kazansın ve Turgutlu için elinden gelen gayreti göstersin. Turgutlu insanıyla insan kalitesiyle hizmetin en kalitelisine layık çok önemli bir yer Turgutlu.

Şimdi biliyorsunuz tabi ittifakımız AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisinden oluşuyor. Turgutlu’da da adaylık MHP’ye verildi. Biz ittifak ortağı olarak elbette MHP’den aday gösterilen tüm adayları destekliyoruz, biz ittifak kurallarına uyan insanlarız. Birilerinin hoşuna gider birilerinin hoşuna gitmez, bize düşen sadakat göstermektir. Bu kararı yukarısı veriyor biz bu karara ben seni tanımıyorum diyebilir miyiz, demeyiz, ama bazıları diyor ama yanlış yapıyor.” dedi.

“Serhat Orhan’a Ne Ben Ne Evladım Ne de Cumhurbaşkanı Söz Verdi”

Serhat Orhan’ın “Bana söz verildi, ben de bundan dolayı kızdım, gücendim ve aday oldum.” ifadelerini kullandığını belirten Bülent Arınç, hiç kimsenin Turgutlu Belediye Başkan Adaylığı için Serhat Orhan’a bir söz vermediğini dile getirerek, “Bugüne düşe kalka ama dosdoğru geldim, sözlerimiz de doğrudur, işimiz de doğrudur, siz beni tanıyorsunuz yıllardan beri. Ben ak dediğime sonradan hiçbir zaman kara demedim. Serhat Orhan Turgutlu’da belediye başkanlığı yapmıştır, başarılı yapmıştır, ama sonradan olamadı. Geçen seçimde yine aday olmak istedi ama olmadı yine o da gitti BBP’den aday oldu. 22 bin civarında oy aldı ama o oylar ona da Cumhur İttifakına da yaramadı ve gitti CHP kazandı.

Son Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde geldi tekrar çalışma yapmak istiyorum dedi ev Mücahit evladım da kendisini Cumhurbaşkanımız ile görüştürdü teşekkür edildi. Daha sonrasında da partiye tekrar katılır aday adayı, herkes gibi aday adayı olur diye düşünüldü. Şimdi diyormuş bana söz verildi, hayır ne ben ne evladım ne de Cumhurbaşkanımız seni Turgutlu’da belediye başkan adayı yapacağız diye söz vermedi. Ayrıca ben kimseye söz veremedim ki. Ben şimdiye kadar hiç kimseyi cebimde taşımadım taşımam, herkes kendince bir değerdir. Ben aday adaylarının meziyetlerini söylerim zaaflarını söylerim yukarısı karar verir.” şeklinde konuştu.

“Anemon Otel’de Serhat Orhan’la Konuştuk”

Özetlemek gerekirse en son henüz belli değilken adaylık süreci Serhat Orhan ile Anemon Otel’de kendisiyle konuştuk, dedim ki bak MHP’ye verilebilir, verildiği zaman da biz ittifak olarak MHP adayını desteklemek zorundayız. Sen artık başka bir partiden aday olmazsın değil mi dedim, ‘benim işim bitti artık başkanım, ben Ak Parti’nin adayı olmazsam başka bir partinin peşine düşmem’ dedi. Ben bu sözü ondan duydum, sonra bir video gönderdiler bana orada da arkadaşlar soruyor başka partiden aday olur musunuz diye ‘Olmam ben bu defteri kapattım’ diyor.

Şimdi bunları söyleyen arkadaşımızın sonradan gidip tekrar başka partiden aday olması ne kadar doğrudur. Benim için halen ailesiyle beraber değer sevdiğim bir insandır. Ama siyasette seçtiği bu yolu yanlış buluyorum. Bakın geçen seçimlerde Turgutlu’da CHP’li arkadaş kazandı, bu seferde böyle olacaksa Turgutlu ne kazanmış olacak, sen ne kazanmış olacaksın, yani bu nefishane hareketlerin önüne geçmek lazım.” şeklinde konuştu.

Muhabir: Özkan Çelik