Balın faydaları saymakla bitmez. Genelde doğal bir tatlandırıcı olarak kullanılan balın aynı zamanda iltihap önleyici, antioksidan ve antibakteriyel madde olarak da kullanıldığını biliyor muydunuz?

İnsanlar genellikle balı öksürüğü tedavi etmek için ağızdan ve yanıkları tedavi etmek ve yara iyileşmesini desteklemek için topikal olarak kullanırlar.

Fakat balın içine sarımsak eklediğinizde etkisi bin kat artıyor.

UYARI: Bu karışımı uygulamadan önce herhangi bir reaksiyona karşı mutlaka doktorunuza danışın.

BAL VE SARIMSAĞIN MUCİZEVİ ETKİSİ

Yapılan çalışmalar, pek çok kronik rahatsızlığın, bedendeki dengesizliklerden kaynaklanan enflamasyon nedeniyle ortaya çıktığını göstermektedir.Hem sarımsak hem de bal, enflamasyonla savaşan besinlerdir.

BAL VE SARIMSAK HASTALIKLARIMIZI YATIŞTIRIR

Bunun yanı sıra artrit, ödem ve kas rahatsızlığı gibi durumlara etkili doğal ağrı kesicilerdir. Sarımsak ve bal karışımı, öksürüğe oldukça iyi gelir hastalıklarınızı yatıştırır.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİMİZİ GÜÇLENDİRİR

Vücudunuzun bağışıklığı, onu hastalanmaktan en başta koruyan şeydir ve aynı zamanda durum gerektirdiğinde hastalıkla mücadelede yardımcı olur. Sarımsak, soğuk algınlığı ve grip virüsünü önlemeye yardımcı olmak için bir bağışıklık sistemi takviyesi sunar.

SARIMSAK SOĞUK ALGINLIĞINA FAYDA SAĞLAR

Çocuklar her yıl altı ila sekiz kez soğuk algınlığı geçşirirken, yetişkinler iki ila dört kez soğuk algınlığı geçirir. Çiğ sarımsak yemek öksürük, ateş ve soğuk algınlığı hastalıklarına karşı koruma sağlayabilir. Her gün iki diş doğranmış sarımsak yemek, fayda sağlamanın en iyi yoludur. Dünyanın dört bir yanındaki bazı evlerde aileler, tıkanıklığı gidermek için çocuklarının boyunlarına bir ipe sarımsak dişleri asarlar.

DEMANS VE ALZHEİMERA BİREBİR!

Sarımsak, vücudunuzda herhangi bir oksidatif hasarın oluşmasını önlemeye yardımcı olan yüksek antioksidanlara sahiptir. Bu antioksidan özellikler, bunama ve Alzheimer gibi bazı bilişsel hastalıkları önlemeye yardımcı olabilir.

Ancak, bunu bir tutam sarımsakla alın. Bununla birlikte, yüksek dozda sarımsak takviyesi almak, hastalığa karşı bağışık olacağınız anlamına gelmez. Sarımsağın tıbbi özellikleri sağlığı ancak belirli bir noktaya kadar iyileştirebilir.

ANTİBİYOTİK GİBİDİR

Sarımsak allisin içerir. Allicin, dilimlenmiş, ezilmiş veya doğranmış karanfillerdeki enfeksiyonlar ve bakterilerle savaşmaya yardımcı olabilecek biyoaktif bir antibiyotiktir. Sarımsak özlerinin aşağıdakilerin büyümesini baskıladığı gösterilmiştir:

• Mantar elemanları

• Protozoa elementleri

• Viral enfeksiyonlar

• Çok sayıda bakteri

Allicin'in uygulanabilir bir antibiyotik ikamesi olduğuna inanılmaktadır. Ayrıca geleneksel reçeteli antibiyotiklerle birlikte kullanıldığında yardımcı olur.

MALZEMELER

• 1 bardak bal (335 gram)

• 10 diş sarımsak

• 1 kapaklı cam kavanoz

YAPILIŞI:

• İlk olarak sarımsağı soyup ufak ufak doğrayabilir ya da ezebilirsiniz.

• Ardından balı cam kavanoza alın ve üzerine sarımsakları ekleyin.

• Kavanozun kapağını kapatın, 1 hafta boyunca karanlık bir yerde bekletin

• Sonra isterseniz su ekleyip ya da eklemeden tüketebilirsiniz.

Editör: Nuray Bozkurt