CHP’de 38. Olağan Kurultay’a ilişkin yargı sürecinin ardından 23 Mayıs 2026’da Ankara’da bir araya gelen büyükşehir belediye başkanları, Özgür Özel’e destek mesajı vermişti. Aradan geçen üç ayın ardından o buluşmadaki isimlerin siyasi tercihleri yeniden gündeme geldi.

O gün CHP yönetiminin yanında yer alan başkanlardan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu ve Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, geçen süre içerisinde CHP’den ayrılarak YENİ Parti’ye katıldı.

AYNI KAREDE 10 BAŞKAN VARDI

23 Mayıs’taki buluşmada Vahap Seçer, Mansur Yavaş, Ayşe Ünlüce, Ahmet Aras, Candan Yüceer, Ahmet Akın, Bülent Nuri Çavuşoğlu, Besim Dutlulu, Büşra Özdemir ve Güngör Geçer yer almıştı.

Verilen fotoğraf, CHP’li büyükşehir belediye başkanlarının Özgür Özel’e ve CHP’nin mevcut yönetimine desteği olarak kamuoyuna yansımıştı.

SADECE 3’Ü YENİ PARTİ’YE GEÇTİ

Aradan geçen yaklaşık üç aylık süreçte Ayşe Ünlüce, Bülent Nuri Çavuşoğlu ve Besim Dutlulu CHP’den ayrılarak YENİ Parti’ye geçti.

Böylece 23 Mayıs’ta Özel’e destek için bir araya gelen başkanlardan yalnızca 3’ünün siyasi adresi değişmiş oldu.

DİĞER İSİMLER CHP’DE KALDI

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın ise CHP’de kaldı.

Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay da CHP’den istifa eden isimler arasında yer aldı. Tugay, 23 Mayıs’taki söz konusu buluşmada yer alan başkanlar arasında bulunmuyordu.

Üç ay önce verilen birlik fotoğrafı, bugün siyasi partiler arasındaki değişimle birlikte yeniden gündeme geldi.

Kaynak: Sözcü