Vatandaşlar bıçak, satırlarını bilemek için bıçakçıların yolunu tutuyor. Aynı zamanda kobran bıçak bileyenlerde ortaya çıkmaya başladı. bazı vatandaşlar kaldırım üzerinde merdiven altlarında kaçak bilemecilerin yanına gidiyor ama daha sonra büyük sorun yaşıyor.

Manisa Milli İrade Platformundan Netanyahu’ya ve alkış tutanlara tepki Manisa Milli İrade Platformundan Netanyahu’ya ve alkış tutanlara tepki

Manisa’nın en eski bıçakçılarından olan Özceylan Bıçakçılık sahibi İbrahim Özceylan, “Her meslekte olduğu gibi bu meslekte de özellikle el sanatı mesleği olduğu için el melekesinin güçlü olması lazım. Bayramda motorun, çarkın karşısında oturdum bıçak bileyeyim bu olmaz. El melekesi vardı ona saygı duyarız o ayrı. Ama el melekesi yoksa bu büyük sorunlara yol açabilir. Bugün el melekesi olmadığı zaman en basit bıçaklar 150-200 lira, 300 liradan başlıyor. Vatandaş 3-5 tane bıçak götürdüğünde baya bir külfet zarar ediyorsunuz. Zarar etmemek için bu işin ehli olan kişilere gidip bıçak bilemelerini tavsiye ederiz. Özellikle son günlere bıçak bileme işini bırakmamalıyız. Bu konuda müşterilerimiz Ramazan Bayramından çıkıp azar azar gelip bıçaklarını bilemeye başladı. Son iki haftadır da baya bir yoğunluk yaşadı. Son günlere girdikçe daha da yoğunluk artacak. Vatandaşlarımızın bayramını kutluyorum. Kazasız belasız bir bayram diliyorum. Kurbanınız kabul bıçaklarınız keskin olsun” dedi.

Muhabir: Özkan ÇELİK