Beşiktaş, İngiliz futbolcu Joe Worrall ile satın alma opsiyonlu kiralık olarak sözleşme imzaladı. Transferle ilgili siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, "Kulübümüz, 2023-24 sezonu devre arası transfer çalışmaları kapsamında defans oyuncusu Joe Worrall ile sözleşme imzaladı. Joe Worrall’a Beşiktaş ailesine hoş geldin diyor, şanlı formamızla başarılar diliyoruz" ifadeleri yer aldı. Peki Joe Worrall kimdir, hangi takımlarda oynadı?

Joe Worrall Kimdir?

Joseph "Joe" Adrian Worrall, 10 Ocak 1997'de Nottingham'da doğdu. Futbol kariyerine sekiz yaşında Kimberley Miners' Welfare'de başladı. Watnall'a taşındığında Priory Celtic'te, sonra Hucknall'a taşındığında ise Hucknall Sports'ta futbol oynadı. Bu dönemlerde yerel takımlarda yetişerek adını duyurdu.

Kariyerinin ilk Avrupa şampiyonluğu! Kariyerinin ilk Avrupa şampiyonluğu!

Joe Worrall Hangi Takımlarda Oynadı?

Profesyonel kariyerine 2011'de Nottingham Forest ile sözleşme imzalayarak başlayan Worrall, 2016 yılında League Two kulübü Dagenham & Redbridge'e bir aylık kiralık olarak gitti. İlk profesyonel maçını Everton'a karşı oynanan ve 2-0 kaybettikleri FA Cup üçüncü tur maçında çıkaran Worrall, aynı yıl içinde ilk profesyonel golünü attı.

27 Şubat 2017'de Nottingham Forest ile üç buçuk yıllık bir sözleşme imzalayan Worrall, daha sonra Toulon Turnuvası'nda İngiltere U20 takımıyla gösterdiği performansın ardından 2022'ye kadar uzatma sözleşmesi imzaladı.

2018 yılında Rangers'a kiralık olarak giden Worrall, burada başarılı bir dönem geçirdikten sonra 2019-20 sezonunda Nottingham Forest'a döndü. Sabri Lamouchi'nin yönetiminde önemli bir oyuncu haline gelen Worrall, 2020'de dört yıllık sözleşme uzattı.

2021-22 sezonunda Lewis Grabban'ın yokluğunda Nottingham Forest takımına kaptanlık yapan Worrall, 4 Ağustos 2022'de 2022-23 Premier Lig sezonu için takımın kaptanı olarak seçildi.

Ayrıca, 2017 FIFA U-20 Dünya Kupası'nda İngiltere U20 takımının kaptanı olarak görev yaptı ve takımını finalde Fildişi Sahili'ne karşı şampiyon yaparak büyük bir başarı elde etti.

Kaynak: Onur Yılmaz