Son 3 yılda ülkemizde artan enflasyon bankaları da etkiledi ve mal sahibi olmak isteyen vatandaşlar bankalarda çözüm ararken. kredi almak da giderek zorlaşıyor. Bu durumda, eski Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı tarafından verilen müjdeli haber vatandaşlara umut oldu.

BES’i olanlara güzel haber

Ülkemizde giderek artan enflasyon ve yükselen hayat maliyeti karşısında birçok vatandaş bankalara başvurarak çözüm arıyor. Ancak, kredi çekmeye çalışan müşteriler son dönemde yüksek faiz oranlarıyla karşılaşıyor ve bu durum kredi almayı oldukça zorlaştırıyor. Bu zorlukları aşmak için Bireysel Emeklilik Sistemi birikimleri devreye girecek.

Ziraat Bankası'nın eski Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşcu, kredi müjdesini duyurdu. Kredi vermede zorlanan bankalar, artık Bireysel Emeklilik Sistemi birikimlerine dayalı olarak kredi verecek. Bu karar, Merkez Bankası'nın parasal sıkılaşma politikasının ardından kredi talep edenlere açıklandı.

Seçimin ardından hayata geçecek

Prof. Dr. Şenol Babuşcu'nun ifadelerine göre, Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) birikimleri teminat olarak kullanılarak kredi alma imkanı geliyor. Bu uygulamanın, nisan ayı itibariyle, seçimlerin hemen ardından hayata geçmesi planlanıyor. BES'e sahip olan vatandaşlar, kredi almak konusunda daha kolay bir süreçle karşılaşacaklar.

Kaynak: Haber Merkezi