Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, şehit haberleri sonrasında 7 günlük yas ilan ettiklerini açıklayarak, "Yılbaşı akşamı düzenleyeceğimiz Emircan İğrek konseri ve canlı müzik programları dahil tüm eğlence etkinlikleri belediyemizin yetki sınırları içinde yasaklanmıştır" dedi. Özcan, yas kararına uymayanlarla ilgili yaptırım uygulayacaklarını da belirtti.

Türkiye’de sadece bir ilde üretiliyor… 85 bin TL’den alıcı buluyor! Türkiye’de sadece bir ilde üretiliyor… 85 bin TL’den alıcı buluyor!

Türkiye'yi yasa boğan şehit haberlerinin ardından Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, kentte 7 günlük yas ilan etti. Yas kararıyla birlikte, Bolu Belediyesi'nin yetki sınırları içinde 7 gün boyunca canlı müzik dahil tüm eğlence etkinlikleri yasaklandı. Ayrıca, Bolu Belediyesi'nin yılbaşı gecesi düzenleyeceğini duyurduğu Emircan İğrek konseri de iptal edildi.

Şehit ailelerinin acısını paylaşmak amacıyla alınan yas kararını belirten Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, "Şehit ailelerimizin acısını paylaşmak adına Bolu Belediye Başkanı olarak, Bolu Belediyesi sınırları içerisinde 7 günlük yas ilan ediyorum. Bu kapsamda yılbaşı akşamı düzenlemeyi planladığımız Emircan İğrek konserini iptal ettik. Aldığımız yas kararı doğrultusunda canlı müzik dahil tüm eğlence etkinlikleri belediyemizin yetki sahası içinde yasaklanmıştır. Allah şehitlerimize rahmet eylesin, yüce milletimize bir daha bu tür acılar yaşatmasın. Yas kararına uymayanlar hakkında gerekli hukuki ve cezai yaptırımlar tereddütsüz şekilde idaremizce uygulanacaktır" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA