Yatırımcılar, tasarruflarını en verimli şekilde kullanabilmek amacıyla uzmanların değerlendirmelerine başvuruyorlar. Piyasalardaki belirsizliklere rağmen, uzmanların tahminleri yatırımcılar için hayati önem taşıyor.

Türkiye Merkez Bankası'nın faizleri %50 seviyesine çıkarmak için 500 baz puanlık bir artış yapması, döviz ve altın fiyatlarında belirgin bir düşüşe yol açtı. Bu durum, yatırımcılar arasında endişe uyandırdı ve milyonlarca kişi birikimlerini değerlendirme seçenekleri aramaya başladı. Ekonomi uzmanlarının bu konudaki beklentileri ise büyük bir merak konusu haline gelirken yatırımcılar uzmanların açıklamalarını takip etmeye başladı. Son açıklama da Selçuk Geçer'den geldi. Detaylar haberimizde...

Ünlü bankanın 30 TL tahmini

Son dönemde, Amerika'nın önde gelen ve büyük bankalarından Wells Fargo tarafından yayımlanan bir rapor, doların 2025 yılında 30 Türk Lirası'nın altına düşeceğini öngördü.

Yatırımcılar endişeli

Rapor yatırımcıları endişelendirirken, son açıklamalardan biri de ünlü ekonomist Selçuk Geçer’den geldi. Geçer, piyasayla ilgili kritik açıklamalarda bulundu.

Bayram sonrası dolar ne olacak?

Ekonomist Selçuk Geçer, dolar kurunun bayram sonrası nasıl bir seyir izleyeceğini değerlendirdi. Geçer, şu anda doların belirli bir seviyede tutulmaya çalışıldığını belirtti.

Geçer, “Dolar, şu anda belirli bir seviyede tutulmaya çalışılıyor. Bu durum zenginleri daha da zengin yaparken, fakirleri ise daha da yoksullaştırıyor. Bayram sırasında dolar piyasasında büyük bir hareketlilik beklemiyorum. Bayramdan sonra da önemli bir hareket olmayabilir. Ancak, üç ay sonra yaşanabilecek hareketler çok daha etkili ve yıkıcı olabilir. Bu tür bir gelişme kaçınılmaz. Yabancı yatırımcıların bu koşullar altında Türkiye'ye yatırım yapacaklarını düşünmüyorum” dedi.

Zam Sonrası A101 Süt Fiyatları 2024 Ne Kadar Oldu? Birşah, Torku, Pınar, Sütaş Fiyat Listesi Zam Sonrası A101 Süt Fiyatları 2024 Ne Kadar Oldu? Birşah, Torku, Pınar, Sütaş Fiyat Listesi

Kaynak: Haber Merkezi