İzmir’in Bayraklı ilçesinde öğle saatlerinde etkisini artıran sağanak yağış, birçok bölgede taşkınlara neden oldu. Rögarların taşması sonucu yollar göle dönerken, vatandaşlar belediyeye tepki gösterdi.

İzmir’de beklenen sağanak yağış özellikle Bayraklı ilçesinde yaşamı olumsuz etkiledi. Meteoroloji İzmir Bölge Müdürlüğü’nün günler öncesinden yaptığı uyarıların ardından öğle saatlerinde başlayan yağış, kısa sürede etkisini artırarak taşkınlara neden oldu. Rögarların tıkanması ve taşmasıyla birlikte cadde ve sokaklar göle döndü. Vatandaşlar evlerine ve işyerlerine ulaşmakta güçlük çekti, araçlar ise yolda kaldı. Yağış sonrası oluşan su birikintileri nedeniyle Bayraklı’da trafik felç olurken, ilçe sakinleri belediyeye tepki gösterdi.

Bayraklı’da Altyapı Yetersizliği Yine Gündemde

Bayraklı’da etkili olan yağış bir kez daha altyapı sorunlarını gündeme taşıdı. İlçedeki birçok noktada rögarlar taşarken, kanalizasyon suları caddelere taştı. Mahalle sakinleri, yıllardır aynı manzarayla karşılaştıklarını belirterek duruma tepki gösterdi. Vatandaşlar, altyapı yetersizliği nedeniyle her yağışta benzer sorunların yaşandığını söyledi.

Vatandaşlardan Belediyeye Tepki: “25 Senedir Sonuç Değişmiyor”

Mahalle sakini Mustafa Aras, rögarların taşması sonucu oluşan kötü koku ve çamurdan şikayet ederek, yıllardır aynı problemi yaşadıklarını ifade etti. Aras, “Normalde dışarıya baksanız, ıslanacak bir yağmur yok ama altyapı hiç yapılmadığı için her yıl aynı sıkıntıyı çekiyoruz. Yağmur biraz daha şiddetli olursa buradan geçilmiyor. 25 senedir CHP yönetimindeyiz ama sonuç değişmiyor” dedi.

Bir diğer ilçe sakini İbrahim Semen ise, belediyenin gerekli önlemleri almadığını belirterek, “Caddelerde kum birikintileri nedeniyle evimize zor ulaşıyoruz. Bu kadar büyük bir şehirde hâlâ bu manzaraların yaşanması gerçekten şaşırtıcı” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Kaynak: İHA