Çeşitli nedenlerle geçim sıkıntısı yaşayan vatandaşların yanında olmak amacıyla çalışmalarını sürdüren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yeni bir destek programını gündemine aldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan duyuru ile belirli şartları sağlayanlar için aylık 5 bin 100 TL maaş desteği sağlanacak. Başvurular Aile Bakanlığı'na yapılacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kronik hastalıklarla mücadele eden vatandaşları desteklemek amacıyla özel bir maddi destek programı başlattı.

Program kapsamında, kronik hastalıklara sahip olanlara her ay 5 bin 100 TL nakit yardım desteği sağlanacak. Bu destekle çalışmakta zorluk çeken kişilere ek gelir sağlanması hedefleniyor. Başvuru yapabilmek için hastalığa dair resmi belgenin kuruma Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na ulaştırılması gerekiyor.

2024 yılı itibariyle bu destek ödemelerine zam yapıldı ve memur maaşlarındaki artışlar da sosyal destek ödemelerine yansıtılabilir.

Başvurular Aile Bakanlığı'na yapılacak ve başvuru sürecinde hastanın sağlık durumu detaylı bir şekilde incelenecek, yardımın verilip verilmeyeceğine karar verilecek.

Kaynak: Haber Merkezi