İYİ Parti Manisa İl Başkanı Av. Ali Zafer İksir İstanbul Sarıyer’de yabancı uyruklu bir şahıs tarafından bıçaklanarak öldürülen taksici Yaşar Yanıkyürek cinayetine ve son zamanlarda taksicilere yönelik artan sözlü, fiziksel şiddet ve cinayetlere dikkat çekmek için bir açıklama yaptı.

Korunaklı Taksi Projesi ile bu olayların önüne geçileceğini söyleyen Başkan İksir, “Yurtdışında da birçok ülkede uygulanan bu proje ile taksilerimize güvenlik kameraları, acil durum butonları ve şeffaf koruma bölümleri eklenmesi ile daha güvenlikli ve konforlu bir ulaşım sağlanması planlanmaktadır” dedi.

Mehmet Çerçi, Semih Balaban’ın iddialarına cevap verecek! Mehmet Çerçi, Semih Balaban’ın iddialarına cevap verecek!

“Korunaklı Taksi Projesi”

Son zamanlarda taksicilere yönelik artan sözlü, fiziksel şiddet ve cinayetlere dikkat çeken İYİ Parti Manisa İl Başkanı Ali Zafer İksir, “İYİ Parti Manisa İl Başkanlığı olarak, dün yaşanan bir taksici cinayeti karşısında daha derin üzüntülerimizi ve endişemizi ifade etmek istiyoruz. Yaşam hakkı, toplumumuzun en temel değerlerinden biridir ve her yurttaşımızın güvenlik içinde yaşamasını sağlamak öncelikli görevimizdir. Yaşanan bu elim olay, hepimizi sarsmış ve alın teriyle ekmek parası için çalışan taksici kardeşlerimizin güvenlikle ilgili kaygılarını tekrar gündeme getirmiştir. Bu bağlamda, taksicilerimizin güvenliğini artırmak için "Korunaklı Taksi Projesi"ni öneriyoruz. Yurtdışında da birçok ülkede uygulanan bu proje ile taksilerimize güvenlik kameraları, acil durum butonları ve şeffaf koruma bölümleri eklenmesi ile daha güvenlikli ve konforlu bir ulaşım sağlanması planlanmaktadır. Böylece, hem sürücülerimizin hem de yolcularımızın güvenliği maksimum düzeye çıkarılacaktır” dedi.

“En Kısa Sürede Ülkelerine Gönderilmeleri Gerekiyor”

Sığınmacıların ülke içerisinde bir güvenlik problemi oluşturduğuna değinen Başkan İksir, en kısa sürede sığınmacıların ülkelerine gönderilmeleri gerektiğine vurgu yaparak sözlerini şu şekilde sonlandırdı, “ İkinci olarak ise ülkemizin en önemli sorunlarının başından gelen sığınmacı sorununa değinmek istiyorum. Toplumsal uyumu ve güvenliği tehdit eden sorunların en başında gelen geçici koruma altındaki yabancıların, durumlarının yeniden değerlendirilerek en kısa zamanda kendi ülkelerine gönderilmelerini ve Türkiye'de misafir olan her bireyin hukukun üstünlüğüne saygı göstermesinin sağlanması gerektiğini savunuyoruz. Dün Sarıyer’de yaşanan Yaşar Yanıkyürek cinayeti, yine geçtiğimiz şubat ayında İzmir’de üşümesin diye taksisine aldığı şahıs tarafından öldürülen Oğuz Erge cinayeti, İstanbul’da taksisine aldığı Cezayir Uyruklu bir şahıs tarafından öldürülen Osman Karaca cinayeti sadece bu alandan örnekler. Sosyal hayatta sığınmacılar tarafından işlenen birçok cinayet, gasp ve hırsızlık olayı halkın refahı ve güvenliğini tehdit etmektedir. Manisa'da ve tüm Türkiye'de barış ve güven ortamını korumak adına, kamuoyuyla iş birliği içinde, şeffaf ve etkin önlemler alınması gerektiğine inanıyoruz. İYİ Parti olarak, bu konudaki çalışmalarımızı sürdüreceğiz ve tüm taraflarla diyalog içinde olmaya devam edeceğiz. Her bir vatandaşımızın huzuru için mücadelemiz sürecek”

Muhabir: Özkan ÇELİK