Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, MHP MYK Üyesi Ali Uçak, Alaşehir MHP Belediye Başkan Adayı Necdet Türk, AK Parti ve MHP Alaşehir ilçe teşkilatını makamında konuk etti. Ziyarette, Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Alaşehir ilçesine yapılan yatırımlar üzerine görüş alışverişinde bulunuldu. Başkan Ergün, ziyarette adaylığı açıklanan MHP Alaşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Türk’e de hayırlı olsun dileklerini iletti. 

“Hayırlı olsun dileklerin iletti”

Cengiz Ergün, “Şimdiden hayırlı uğurlu olsun. Rabbim utandırmasın. Bizlerin de bugüne kadar Alaşehir’e çok büyük dokunuşlarımız oldu. İlk olarak önceki başkanlar, sonrasında Ali Başkan zamanında da Alaşehir’imize güzel hizmetler kazandırdık. Bundan sonraki süreçte de inşallah Allah nasip ederse hem sizlere hem bizlere hayırlısı olsun. Gördüğüm kadarıyla bazı talepleriniz var” dedi.

Alaşehir için taleplerini ilettiler

Alaşehir MHP Belediye Başkan Adayı Necdet Türk, Alaşehir için taleplerinin bulunduğunu belirterek, “Hayırlı olsun dilekleriniz için teşekkür ederim başkanım. Alaşehir’e yapmış olduğunuz hizmetlerden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Saymakla bitmez bunlar. Hizmetlerden en önemlileri arıtma tesisi, kavşak ve gençlik merkezi başta geliyor. Daha sayacaklarımız var ama bizim de yıllardır olmayan Bahadır Mahallemizin su şebekesi için sizlerden ricada bulunmaya geldik. Olursa bu mahallemiz için çok iyi olacak. Aynı zamanda mahallemizin yolu da 4-5 mahalleyi birbirine bağlayan bir yol. Tepeköy mahallemiz eski belde konumunda, nüfusu çok büyük. Orda da yaklaşık 1 kilometrelik sıcak asfalt talebimiz var. Daha önceki hizmetleriniz gibi bu talepleri de yerine getirirseniz hem bizleri hem de vatandaşlarımızı sevindirmiş olursunuz” diye konuştu.

Çarşamba günü tatil olacak mı? Çarşamba günü tatil olacak mı?

Teknik bilgiler verdi

Ziyarette hazır bulunan MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Erman Aydınyer ise konu hakkında bilgilendirmede bulundu. Aydınyer, “Burası yaklaşık 8-10 mahallenin birleşiminden oluşan Bahadır Mahallemizi ayrı tuttuğumuz karmaşık yapıda olan bir alan. 24 kilometre civarında bir şebeke hattı var. Bu şebeke hattı beslemeli olarak gelecek. Kullanacağımız borular 63-75-90 ve 110’luk borular olacak. Yoğun olarak 63 ve 75 olanı kullanacağız. Çevre hattı tamamlandığında vatandaşlarımızın sayaçları da dışarı çıkarılarak rahat bir şekilde suya kavuşmalarını sağlayacağız” şeklinde bilgilendirmede bulundu.

“Buradan ilk müjdeyi verelim”

Başkan Ergün, aldığı teknik bilginin ardından, “Bunlar çok acil olması gereken konular. Birinci önceliğimiz gördüğümüz kadarıyla Bahadır Mahallesi’ndeki içme suyu sorunu daha önceki yılların sorunu. Daha öncede bana bu talepler gelmişti. Ben de buradan ilk müjdeyi vereyim. MYK Üyemiz Ali Uçak’ın da katılımıyla dün seçim çalışmalarımızın başlangıcını yaptık. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığımız konusunda geçtiğimiz 10 gün öncesinde Cumhur İttifakı liderleri, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin olurlarıyla Manisa Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterildim. Öncelikle ben bir kez daha kendi adıma, şahsım adıma teşekkür ediyorum. Dün yaptığımız başlangıç sonrasında bugün ilk defa Alaşehir heyeti olarak sizler geldiniz. Daha önceden bize intikal ettirilen, hazırlıklarını yaptığımız Bahadır Mahallemiz ve diğer bağlıları içme suyu ve iki adet su deposunun yapılması konusunda hazırlıklarımızı bitirmiştik. Ben de buradan bütün Bahadır Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlarımıza sizlerin talebi üzerine müjdesini vereyim. En kısa süre içinde seçim öncesinde bunun başlangıcını yapma noktasında müjdeyi vermiş olayım. Boruları zaten elimizde hazır. Boruların da ne kadar ciddi olduğumuzun göstergesi olarak hemen intikalini sağlayacağız. İşçilik noktasında da prosedürlerimizi tamamlayınca sahada çalışmaları başlatalım. Diğer Ilgın yolu 5-6 kilometre, Tepeköy Mahallesi’nin 1 kilometrelik taleplerini de hava şartlarının durumuna göre sathi kaplamalarının yapılmasının sözünü veririm hemen. Mayıs-Haziran aylarında 28-30 derecenin üzerinde sathi kaplamalar yapılabiliyor. Onun da buradan sözünü vermiş olayım, sıcak asfalt yapılabilme aşamasında o günkü şartlarımız müsaitse sıcak asfaltı da yaparız. Gönlümüz her yere sıcak asfalt atmak istiyor ama gerçekleri de yaşamamız lazım. Ayağımızı yorgana göre uzatmamız lazım. 1 kilometrelik sıcak asfaltın maliyeti 10-12 milyon lirayı buluyor. Söylediğiniz 6 kilometre dediğiniz yol 70-80 milyonu bulan bir yatırımdır. Alaşehir’e hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Kaynak: Özkan ÇELİK