Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan toplantıda, Başkan Durbay hem gündeme dair değerlendirmelerde bulundu hem de ülke ve şehir gündeminde yer alan önemli olaylara dair açıklamalarda bulundu.
Ferdi Zeyrek'e Rahmet, Besim Dutlulu’ya Başarı Mesajı
Konuşmasına geçtiğimiz ay elim bir kaza sonucu hayatını kaybeden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’i anarak başlayan Başkan Durbay, “Genç yaşında milyonlarca insanın kalbinde yer edinmiş bu güzel insanı rahmetle anıyorum. On binlerce insanın katıldığı cenaze töreni onun ne kadar sevildiğini gösterdi. Geride bıraktığı ailesi bizlere emanettir” dedi.
Zeyrek’in ardından Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine seçilen Besim Dutlulu’ya da başarılar dileyen Durbay, “Böylesine büyük bir sorumluluğu üstlenmek kolay değil. Besim Başkanımızın, Ferdi Başkanımızın başlattığı işleri layıkıyla tamamlayacağına yürekten inanıyorum” ifadelerini kullandı.
Geçmişin Değerli İsimleri de Anıldı
Başkan Durbay, kısa süre önce hayatını kaybeden eski AK Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen için de başsağlığı dileyerek, “Merhum vekilimize Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyorum” dedi. Durbay ayrıca vefatının birinci yılında anılan Şehzadeler Belediye Meclisi Üyesi Mehmet Güzgülü’nü de saygı ve özlemle andı.
Yaz tatiline başlayan öğrencilere ve eğitim camiasına da teşekkür eden Başkan Durbay, “Eğitimcilerimize ve öğrencilerimize keyifli bir yaz dönemi diliyorum” diyerek, Muharrem Ayı’nın da tüm yurda bolluk ve bereket getirmesini temenni etti.
Orman Yangınlarına Karşı Duyarlılık Çağrısı
Başkan Durbay, son günlerde çevre illerde çıkan orman yangınlarına da dikkat çekti. Vatandaşlara duyarlılık çağrısı yapan Durbay, “Ormanlarımızda ateş yakmayalım, sigara izmaritlerini doğaya atmayalım. Bu basit ihmaller, doğaya büyük zararlar veriyor” şeklinde konuştu.