Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay’dan Prof.Dr İlhan Varank Millet Kütüphanesi’nden yararlanan özellikle lise ve üniversite öğrencilerini sevindiren bir müjde geldi. Prof.Dr İlhan Varank Millet Kütüphanesi’nin hizmetlerinden yararlanan gençler, geçtiğimiz günlerde Başkan Durbay’dan, günlük olarak kendilerine sağlanan 50 dakikalık internet hizmetinin yetersiz olduğunu belirterek internetin sınırsız olmasını talep etti.

Gençlerin talebini değerlendiren Başkan Durbay, internet kotasını kaldırdıklarının müjdesini verdi.

BİLGİNİN ÖNÜNDE ENGEL OLMAZ

Başkan Durbay, “13 Kasım 2024 tarihinde hizmete açılan Prof.Dr İlhan Varank Millet Kütüphane’miz ilçemizde önemli bir kamu hizmetini yerine getirmektedir. 11 bin 108 kayıtlı üyesi bulunan kütüphanemizde kuruluşundan bu yana geçen 6 ayda, 90 bin 483 vatandaşımız verilen hizmetlerden yararlanmıştır. Kütüphanemizin hizmetlerinden yararlanan gençlerimizin talebi üzerine günlük 50 dakika olan internet sınırını bugünden itibaren kaldırarak sınırsız yapmış bulunmaktayız.

Basın İlan Kurumu 13 şubesini kapattı Basın İlan Kurumu 13 şubesini kapattı

 Amacımız gençlerimizin ve tüm vatandaşlarımızın bilgiye herhangi bir engel olmadan anında ulaşmasıdır. İnternet hizmetindeki kotayı kaldırmamız, ağırlıklı olarak lise ve üniversite öğrencilerimizin ders çalışırken kullandığı kütüphanemizi bilgi ve kültürün merkezi konumuna taşıyacaktır. Almış olduğumuz kararın tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Muhabir: Özkan ÇELİK