Yunusemre Belediye Meclisi’nde CHP ve İYİ Parti Meclis üyelerinin tutumu, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi’yi kızdırdı. Önümüzdeki Salı günü yapılacak Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran ayı toplantısına yetiştirilmek üzere gündeme gelen Yunusemre ilçesine ait 1/1000’lik imar planlarına ilişkin maddenin ara komisyona gönderilmesine karşı çıkan Millet İttifakı kanadına seslenen Başkan Çerçi, “Bu konuda yeterince zaman kaybedildi. Artık Manisa’nın bekleme lüksü yok. Şimdi sizin isteğiniz bu sürecin bir ay daha uzamasına sebep olacak. Gelin el birliğiyle bu maddeleri geçirelim. Manisa’nın önünü tıkamayın” dedi.

Yunusemre Belediye Meclisi’nde Manisa’nın kangren haline gelmiş yarası olan 1/1000’lik imar planları görüşüldü. Manisa Büyükşehir Meclisi’ne yetiştirilmesi planlanan ve bu sebeple ara komisyonda görüşülmek istenen ilgili maddeler hakkında CHP ve İYİ Parti Meclis Üyeleri “Komisyona gönderelim” şeklinde görüş bildirdi.

Meclis öncesinde son 2 haftada 3 kere İYİ Partili ve CHP’li meclis üyeleriyle toplanan İmar Komisyonu’nda görüşülen imar planları hakkında her iki partinin bu tutumunu yanlış bulduğunu belirten Belediye Başkanı Mehmet Çerçi tarafından her iki meclis grubuna yapılan uyarılar ve açıklamalar da fayda etmedi. Başkan Çerçi Meclis’te yaptığı konuşmada “Bu konuda yeterince zaman kaybedildi. Artık Manisa’nın bekleme lüksü yok. Bu konu daha Büyükşehir Meclis gündemine gelecek ve askı süreci olacak. Şimdi sizin isteğiniz bu sürecin bir ay daha uzamasına sebep olacak. Gelin el birliğiyle bu maddeleri geçirelim. Vatandaşlarımız müjdeli haber bekliyor. Manisa’nın önünü tıkamayın” dedi.

Buna rağmen CHP ve İYİ Parti Meclis Grup Başkan Vekilleri ilgili maddelerin ara komisyonda değerlendirilmesine ret oyu verdi. Ardından yapılan oylamada CHP ve İYİ Parti grubunun ret oyuna rağmen AK Parti ve MHP grubunun kabul oylarıyla ara komisyona sevk edilen imar planları, komisyon sonrası Meclis’te oy çokluğuyla kabul edildi.

Editör: Onur Yılmaz