AK Parti’nin Manisa adayları gerçekleştirilen bir toplantıyla kamuoyuna tanıtıldı. Akabinde AK Parti Yunusemre İlçe Başkanlığı’nda AK Parti’nin adayı olan Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi’nin kutlama töreni yapıldı. Burada bir konuşma gerçekleştiren AK Parti Yunusemre Belediye Başkan Adayı Dr. Mehmet Çerçi, ilçe binasının girişinde bulunan ve üzerinde “Çıraklık Dönemi, Kalfalık Dönemi, Ustalık Dönemi Yükleniyor” yazılı pankarta atıfta bulunarak “Evet usta ekibiyle birlikte yola çıktı” dedi.

AK Parti Yunusemre İlçe Başkanlığı’nda belediye başkan aday tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Sabah saatlerinde Yunsuemre Millet Çarşısı’nda AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir tarafından Manisa’nın cumhur ittifakı adayları kamuoyuna tanıtıldı. Akabinde Yunusemre’den Cumhur İttifakı’nın adayı olarak açıklanan Dr. Mehmet Çerçi, AK Parti Yunusemre İlçe Başkanlığı tarafından karşılandı. İlçe binasının önünde gerçekleştirilen aday tanıtım törenine AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Ahmet Mücahit Arınç, AK Parti MKYK Üyesi Ayşe Nevin Sert, AK Parti Manisa Milletvekili Tamer Akkal, AK Parti Yunusemre İlçe Başkanı İlkcan Durmaz, MHP Yunusemre İlçe Başkanı Bülent Kovancıoğlu ve çok sayıda partili katıldı. Programın açılış konuşmasını AK Parti Yunusemre İlçe Başkanı İlkcan Durmaz gerçekleştirdi. İki dönemdir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi’nin icraatlarını gururla anlattıklarını kaydeden Durmaz, “Aday adaylığı noktasında demokrasi şölenimiz vardı. Kardeşlik hukuku içerisinde sürdürüldü. Bu hukuka halel getirmeyen bütün aday adaylarımıza teşekkür ediyorum. Bugün itibariyle sahaya çıkma vaktidir. Belediye başkanımızın attığı imzaları bugüne kadar göğsümüzü gere gere anlattık. Bundan sonra da bir beş sene daha ak bayrağı belediyede dalgalandıracağız. Muhalefet partileri sahadalar. Teşkilatlarımız bütün muhalefet partilerinden daha fazla işe imza atmıştır. Teşkilatlarımız bize seçimi kazandıracaktır. İlçe başkanlığımız, kadın ve gençlik kollarımız ve mahalle başkanlarımızla birlikte bu işi başaracağız. Mehmet Başkanımızın ustalık dönemini birlikte inşa edeceğiz” dedi. 

D S C7944

“Sosyal Belediyecilik Örneği”

Mehmet Çerçi yönetimindeki Yunusemre Belediyesi’nin kurulduğu günden bu yana sosyal belediyecilik konusunda Türkiye’ye örnek olduğu belirten AK Parti Manisa Milletvekili Tamer Akkal ise konuşmasında şunları söyledi; “Kıymetli AK parti ailesi hoş geldiniz. Büyük bir bekleyişin ardından bugün adaylarınızı tanıttık. Yunusemre Belediye başkanlığını kurulduğu günden bu yana sürdüren Mehmet başkanımızla yola devam kararı alındı. Sosyal belediyeciliğinin ne olduğunu göstererek bir beş sene daha yola devam edeceğiz. Hepimize çok iş düşüyor. Canla başla çalışmak zorundayız. Sizler sayesinde birçok seçim kazandık. AK Parti bugünlere kolay gelmedi. Birçok zorlukla karşılaştık. Ancak her şeye rağmen ailemizin büyüklüğünü görüyoruz. Manisa’da 17 ilçenin tamamı ve büyükşehri kazanarak 31 Mart’ta zaferimizi yaşayacağız.”

6 T4 A1140

“Yuınusemreli Olmanın Ayrıcalığını Yaşıyoruz”  

Yunusemre Belediyesi’nin mevcut Başkan Mehmet Çerçi sayesinde Yunusemreli olmanın bir ayrıcalık olduğunu kaydeden AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Ahmet Mücahit Arınç, yaptığı konuşmada seçimin zaferle sonuçlanacağını vurgulayarak, “Uzun bir demokrasi şöleninin nişanesi olan aday belirlemesini tamamladık. Biz değerli başkanımız sayesinde Yunusemreli olmanın ayrıcalığını yaşıyoruz. Manisa bunları hak ediyor. Daha fazlasını da hak ediyor. Seçildiğimiz günden bu yana Manisa ile kucaklaştık. Yunusemreli olmanın ayrıcalığını hep birlikte yaşadık ve bütün Manisa’ya anlattık. Mutlu ve huzurlu bir şekilde hizmet etmeye devam edeceğiz. Şimdi yeni bir yola çıkıyoruz. Birbirimize sahip çıkarak hizmetlerimizi herkese anlatacağız. Başkanımızın arkasındayız. 31 Mart’ta yüzlerimiz gülecek. Buna inanıyorum. Rabbim istikametimizi bozmasın.

“Tekrar Başkan Seçtireceğiz”

AK Parti MKYK Üyesi Ayşe Nevin Sert yaptığı konuşmada, Yunusemre ilçesinin her taşında Başkan Çerçi’nin emeği olduğunu belirterek şunları söyledi; “Ak Parti bugün mevcut başkanımız Mehmet Çerçi ile yola devam kararı aldı. Burada Çerçi’nin Yunusemre’nin her taşında olan emeği var. Bizim görevimiz bunu bütün Yunusemre’ye anlatmaktır. Kendisini tekrar başkan seçtireceğiz. Cumhur ittifakı olarak şimdi daha güçlüyüz. Bunun meyvelerini alacağız.”

Yunusemre'nin "makam odası"na AK Partili isimden dikkat çeken yorum Yunusemre'nin "makam odası"na AK Partili isimden dikkat çeken yorum

6 T4 A0941

Arınç’a Özel Teşekkür

Cumhur İttifakı’nın Yunusemre adayı olarak ilan edilen Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi konuşmasına selam göndererek başladı. Bugüne kadar gerek emeğiyle gerekse dualarıyla yanında olan herkese selam gönderen Çerçi, bugüne kadar çeşitli üst düzey görevlerde bulunmuş Manisa’nın yetiştirdiği önemli bir isim olan TBMM Eski Başkanı Bülent Arınç’ı unutmadı. Çerçi konuşmasında şunları söyledi, “Bugün aday tanıtım toplantımızı yaptık. Bu fakiri de Yunusemre’ye tekrardan aday ilan ettiler. Ben bu süreçte dualarıyla yanımızda olan kardeşlerimize, ağzı dualı teyzelerimize, teşkilatımıza, mesai arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun. Arkamızda duran Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sunuyorum. Ama özel bir teşekkür daha etmek istiyorum. Manisamızın çocuğu Bülent Arınç’a çok teşekkür ediyorum.

6 T4 A0741

“Küslük, Kırgınlık Yok”

Aday adaylığı sürecinde AK Parti’den çıkan isimlerin bazılarıyla istişare edildiğini ve şimdi ise kucaklaşma vakti olduğunu dile getiren Çerçi konuşmasına şu sözlerle devam etti, “23 yılını AK Parti’de geçirmiş ve her kademesinde görev almış biri olarak bize düşen diğer aday adaylarına anlayışlı davranmak. Şimdi hep birlikte kucaklaşarak yolumuza devam ediyoruz. Küslük, kırgınlık yok. Cumhur ittifakına yakışan budur.”

“Yaptıklarımızı Yapacaklarını Söylüyorlar”

Muhalefet partilerinin vaatlerinin Yunusemre Belediyesi tarafından çoktan hayata geçirildiğini ve Yunusemre Belediyesi’nin Türkiye’de örnek alınan bir belediye olduğunu belirten Çerçi, “Rakipler sahaya çıktı. Çıkmaya da devam ediyorlar. Geçen rakiplerden birisi 15 maddelik bir liste yayınlamış. Bir gazeteci arkadaşımız bana bu listeyi attı. Abi bunlar senin yaptıkların değil mi dedi. Elhamdülillah biz bunların hepsini yaptık. Bizim işimiz eser belediyeciliği. Bizim yaptıklarımızı örnek alsınlar. Kimsenin aklından geçmeyen projeleri biz hayata geçirdik. Bundan sonra hizmetler, eserler konuşacak. Biz milletimizin yüreğindeyiz. Biz bir önceki seçimde kazandığımızda ertesi günü bu seçimin çalışmalarına başladık. Biz bunu beş senedir yapıyoruz. Gönüle girmek için iki aydır çalışmak nafile. Bizim sadece sağlık işleri müdürlüğümüz günde 50 haneye giriyor. Biz kadere iman ettik. Bizim insanımız kendine değer vereni bilir. Biz insanlarımızın gönlüne girmişiz” şeklinde konuştu.

“Biz Vatandaşımızın Gönlündeyiz”

Göreve başladığından bu yana Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı örnek aldıklarını ve bu sebeple en önem verdikleri konunun gönül belediyeciliği olduğunu belirten Çerçi konuşmasını şu şekilde tamamladı; “Bu dönemde de Cumhur ittifakı Manisa’da en büyük zaferleri kazanacaktır. Makyaj ve festival belediyeciliği var. Biz bunları yapmıyoruz. Biz hizmet yapıyoruz. Eser yapıyoruz. Biz insanlarımızın gönlüne giriyoruz. Yüzlerce projemizi hayata geçirdik. Bizim böyle bir ekibimiz var. Yunusemre bu hizmetleri hak ediyor. Daha fazlasını da hak ediyor. Biz insanımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Biliyoruz ki biz onların gönlündeyiz. Onlar da bizim yüreğimizde. Usta ekibiyle beraber geliyor. İnsanların gönlünde yoksanız, ne yapsanız nafile. Bizim derdimiz insanların gönlüne girmek. Biz büyüğümüzden böyle gördük, öğrendik. Biz sebeplere sarılacak ve herkesten çok çalışacağız. Bizim de eksiklerimiz, kusurlarımız vardır. Mutlaka insanın olduğu yerde eksikler de vardır. Bu dönemde de bu eksikleri tamamlayacağız. Yolumuz açık olsun.”

Muhabir: Özkan ÇELİK