Manisa Futbol Kulübü, Manisa’da faaliyet gösteren amatör futbol kulüplerine futbol topu desteğinde bulundu. Fikri Bayrıl Tesisleri’nde gerçekleşen dağıtım törenine Başkan Mevlüt Aktan, Başkan Vekili Engin Anlı, Yönetim Kurulu Üyeleri Hüseyin Hasacar, Özcan Nalbantlar, Seyit Ali Özmen, Ahmet Karadağ, Teknik Direktör Levent Eriş, Manisa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Erol Timur, Futbol İl Temsilcisi Behçet Atlı, futbolcular, teknik heyet ile amatör futbol kulüplerinin başkanları ve temsilcileri katıldı.

BAŞKAN AKTAN, “FUTBOLUN KURTULUŞUNUN ALTYAPILARDA OLDUĞUNU BİLİYORUZ”

Törende amatör futbol kulüpleri başkan ve temsilcilerine seslenen Başkan Mevlüt Aktan, “Manisa Futbol Kulübü olarak şehrimizi Spor Toto 1. Lig’de en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz. Bunu yaparken özellikle altyapıya verdiğimiz önemin de her geçen gün artarak devam etmesi için çalışıyoruz. Hem tesisleşme hem de sporcu yetiştirme noktasında altyapıda çok önemli adımlar atıyoruz. Şuan altyapımızda 269 lisanlı sporcumuz var. Futbol okullarımızda eğitim verdiğimiz 2 bine yakın çocuğumuz var. Biz futbolun kurtuluşunun altyapılarda olduğunu biliyoruz ve bunu her fırsatta dile getiriyoruz. Geçen sezon altyapımızda olan bu sezon da a takıma çıkardığımız Ayberk Karapo bizim için en güncel örnek. Henüz 18 yaşında olmasına rağmen büyük bir özgüvenle takımımıza katkı sağlıyor. Amacımız altyapıdan a takıma çıkacak oyuncu sayısını her yıl daha da arttırmak” dedi.

“BAĞIMLILIKLARDAN UZAK BİR GENÇLİK İÇİN TEK YOL SPOR”

Amatör futbol kulüplerinin bütün zorluklara rağmen değerli bir iş yaptığının altını çizen Başkan Mevlüt Aktan, “Siz değerli amatör futbol kulüplerimiz de bu çerçevede çok önemli işler yapıyorsunuz. Altyapınızdan yetişen bir futbolcunun üst seviyelerde oynadığını görünce bizimle aynı gururu paylaşıyorsunuz. Bu anlamda sizlere destek olmak, yükünüzü biraz olsun hafifletmek adına sizlere futbol topu desteğinde bulunuyoruz. TFF 2. Lig’den 3. Lig’e, Bölgesel Amatör Lig’den Süper Amatör Lig’e 1. ve 2. Amatör Ligler dahil olmak yaklaşık 140 kulübümüze futbol topu hediye ediyoruz. Hepimizin yarıştığı ligler farklı olabilir ama amacımız aynı. Bağımlılıklardan uzak bir gençlik için tek yolun spordan geçtiğini hepimiz biliyoruz. Hepimizin ortak amacı Manisa’nın çocuklarına, gençlerine futbolu sevdirmek, sporu aşılamak. Katılımınız için hepinize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

MANİSA ASKF BAŞKANI TİMUR, AKTAN’A TEŞEKKÜR ETTİ

Manisa ASKF Başkanı Erol Timur, Başkan Mevlüt Aktan’a çiçek takdim ederek desteklerinden dolayı amatör futbol kulüpleri adına teşekkür etti. Manisa ASKF Başkanı Timur, Teknik Direktör Levent Eriş ve futbolculara da çiçek takdiminde bulunarak başarı dileklerini iletti. Konuşmaların ardından Başkan Mevlüt Aktan, Başkan Vekili Engin Anlı ve Yönetim Kurulu Üyeleri amatör futbol kulüplerine futbol toplarını hediye etti.

Tören günün anısına toplu hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi. Spor Servisi

Editör: Onur Yılmaz