İYİ Parti Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Gürhan Özcan, Manisa basınıyla buluştu. Manisa’daki bir otelde düzenlenen toplantıda Özcan, projelerini de anlattı.

Sözlerine 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak başlayan Özcan, adaylığı sürecinde çalışmalarını kamuoyuna duyurmada basın mensuplarının desteğine ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Ferdi Zeyrek ilk hizmetin yapıldığı 2 ilçeyi açıkladı! Ferdi Zeyrek ilk hizmetin yapıldığı 2 ilçeyi açıkladı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi’ni İYİ Parti’ye kazandırmak için çalışmalarına başladıklarını dile getiren Özcan, şöyle devam etti: “23 yıldır Manisa’da yaşıyorum. Zor bir göreve soyundum. Manisa çok önemli bir il, sanayi ve tarım şehri. Buna rağmen ekonomide o kadar güçlü değil. Ekonomide sıralamalarımız çok daha altlarda. Biz bu belediyeyi alabilirsek üreten, markalaşan bir Manisa inşa edeceğiz. Tarihi eserlere sahip illerden biriyiz, Osmanlı’nın en önemli 3 şehrinden biriydik. Ama bu tarihi değerlerimize hak ettiği önemi veremiyoruz.”

Manisa’nın en belirgin sorununun trafik olduğunu savunan Özcan, bu sorunun içinden çıkılmaz bir hal aldığını söyledi. Özcan, açıklamasına şöyle devam etti: “Manisa deprem bölgesi ama depreme karşı alınan önlem yok. Bunlarla ilgili çalışmalar yapmamız gerekiyor. Ben bir doktorum, sağlık konusunda çok fazla bilgim var. Ama her konunun uzmanı olamam. Onun için belediyeyi kazanırsak iyi bir ekiple birlikte, işinin uzmanlarıyla birlikte çalışacağım. Bu ekipte iş adamları, engelliler, esnaflar, öğrenciler yani halk olacak. Manisa’yı hep beraber yöneteceğiz. Bunu başarırsak tüm sorunların üstünden gelebiliriz. Ben çok çalışkan bir adamım. Bu tempoyu Manisa için hayata geçireceğim. 17 ilçeyi kalkındırmaya çalışacağız.”

Vaatlerinden bahseden başkan adayı Gürhan Özcan, “Ben kibirli bir insan değilim, ben doktorum ve halkım. Bir kere kibirli bir başkanları olmayacak. Böylece halk direkt sorununu bana getirebilecek. Randevu vermeyen başkan değil ayağa giden başkan olacak. Bu çok önemli. Ulaşılabilmek çok önemli. Önce halkı dinleyeceğim, sorunu bilmeden çözemezsiniz. İyi projeler üretip uygulamaya çalışacağım. Bu şekilde olursa hastayı ayağa kaldırırız. İnşallah Manisa’yı ayağa kaldıracağız. Halkla iç içeyim, ne eksik onu da biliyorum. Biz İzmir’e gitmeyelim, İzmir buraya gelsin. Ekonomiyi bizim burada tutmamız gerekiyor. Manisa’da büyük firmalar var ama dev firmaların tüm merkezleri İstanbul’da. Biz emeğini harcıyoruz, pasta İstanbul’a gidiyor. Biz o pastadan Manisa’nın da faydalanmasını isteyeceğiz” diye konuştu.

Kaynak: Almıla Nur BERİLĞEN