Sosyal medyada hızla yayılan bir video, bir bankacı kadının eğitim, meslek ve maaş konularında yaptığı çarpıcı açıklamalarla gündeme oturdu. Lisans mezunu olmasına rağmen asgari ücretle çalıştığını söyleyen kadın, kredi başvurusu yapan müşterilerin gelirlerine dair duyduğu şaşkınlığı dile getirerek, "Okuyanın amele olduğu tek ülkeyiz" ifadeleriyle isyan etti.

Fitch'ten Türkiye için yeni açıklama Fitch'ten Türkiye için yeni açıklama

Video, sosyal medyada geniş bir yankı uyandırırken, birçok kullanıcı eğitimli bireylerin yaşadığı ekonomik sıkıntılara dikkat çekerek konuyla ilgili çeşitli yorumlarda bulundu. Bankacı kadının isyanı, ülkedeki eğitim-meslek-gelir dengesinin tartışılmasına neden oldu.

Genç kadının açıklamaları şöyle:

Kuryenin Aylık Geliri 50 Bin TL

"Şimdi müşterilerle konuşuyorum. Biri arıyor. 'Ne iş yapıyorsunuz?' diyorum. 'Ön lisans mezunuyum memur oldum, aylık 40 bin TL alıyorum' diyor. Başka biri bağlanıyor. Kredi başvurusunda mesleğini soruyorum. 'Kurye işine başladım yeni, aylık gelirim 50 bin TL' diyor.

Ben Asgari Ücret Alıyorum

Şimdi ben üniversite mezunuyum. Eğitimlerim var. Ben ne alıyorum? Asgari ücret... Okuyanın amele olduğu tek ülkeyiz. Delireceğim. Lisans diplomamı iptal etmek istiyorum. İlkokul mezunu olarak kalmak istiyorum."

 

Kaynak: Haber merkezi