Türkiye, yağmurlu geçirdiği mart ayının ilk haftasının ardından mart ayının ikinci haftasında başka bir hava durumuna uyanacak gibi görünüyor. Meteorolojik kaynaklardan gelen bilgilere göre, pazartesi gününden itibaren etkisini gösterecek bir hava sistemi bekleniyor. Meteoroloji uzmanı Orhan Şen, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bu hava sisteminin ülke genelinde 3 gün boyunca etkili olacağını belirtti. Ancak Doğu Anadolu bölgesindeki illerin bu durumdan etkilenmeyeceğini vurguladı.

Şen, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: "Hafta başından itibaren 3 gün Doğu Anadolu hariç yurda bahar havası gelecek. Sıcaklıklar bugüne göre 6-7 derece artacak. Haftanın 2. yarısı mevsim ortalamasında olacak."

Manisa'da Hafta Boyu Yağış Var!

Manisa'da bu hafta gökyüzü bulutlarla kaplanacak ve yağışlı günler yaşanacak. Meteoroloji verilerine göre, pazartesi günü az bulutlu bir hava beklenirken, en düşük sıcaklık 6°C, en yüksek sıcaklık ise 21°C olacak. Nem seviyeleri gün içinde yüzde 39'dan yüzde 81'e yükselecek.

Salı günü ise gökgürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. En düşük sıcaklık 8°C, en yüksek sıcaklık ise 20°C olacak. Nem seviyeleri yüzde 45'ten yüzde 87'ye çıkacak ve rüzgar hızı saatte 15 km'ye ulaşacak.

Çarşamba günü de benzer bir hava bekleniyor, yine gökgürültülü sağanak yağışlar Manisa'yı etkisi altına alacak. En düşük sıcaklık 10°C, en yüksek sıcaklık ise 17°C olacak. Nem seviyeleri yüzde 65'ten yüzde 93'e çıkacak.

Perşembe ve Cuma günleri de yağışlı geçecek. Perşembe günü en düşük sıcaklık 8°C, en yüksek sıcaklık ise 17°C olacak ve nem seviyeleri yüzde 69'dan yüzde 91'e çıkacak. Cuma günü ise en düşük sıcaklık 7°C, en yüksek sıcaklık ise 17°C olacak ve nem seviyeleri yüzde 64'ten yüzde 94'e çıkacak. Rüzgar hızı Perşembe günü ve Cuma günü sırasıyla belirtilmemiş ve 5 km/sa olacak.

Muhabir: Özkan ÇELİK