Muğla bir kez daha kadın cinayeti haberiyle sarsıldı. Menteşe ilçesinde meydana gelen trajik olayda, genç bir kadın eski erkek arkadaşının silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybetti. Olay, akşam saatlerinde ilçedeki toplu konut alanında bulunan bir apartman dairesinde yaşandı.
Acı Gerçek Balkondan Girilince Ortaya Çıktı
Edinilen bilgilere göre, 28 yaşındaki Berfin Zelal Kaya’dan bir süredir haber alamayan yakın arkadaşları durumdan şüphelenerek genç kadının yaşadığı eve gitti. Kapıyı çalmalarına rağmen içeriden yanıt alamayan arkadaşları, durumu netleştirmek için balkondan içeri girdi. Daireye giren şahıslar, Berfin Zelal Kaya ve eski erkek arkadaşı olduğu öğrenilen 30 yaşındaki Mehmet Akkaya’yı kanlar içinde hareketsiz yatarken buldu.
İhbar üzerine adrese kısa sürede 112 Acil Çağrı Merkezi ekipleri sevk edildi. Bölgeye ulaşan sağlık ekiplerinin yaptığı ilk incelemelerde, her iki kişinin de olay yerinde yaşamını yitirdiği belirlendi.
Barışma Bahanesiyle Gelip Dehşet Saçmış
Emniyet güçlerinin yaptığı ilk değerlendirmelere göre; 30 yaşındaki Mehmet Akkaya’nın, ayrıldığı Berfin Zelal Kaya ile yeniden barışmak amacıyla evine geldiği öğrenildi. İkili arasında henüz bilinmeyen bir nedenle başlayan tartışmanın kısa sürede büyümesi üzerine Akkaya, yanında getirdiği ateşli silahı çekti. Önce genç kadına ateş ederek katleden şahıs, ardından aynı silahla kendi kafasına ateş ederek yaşamına son verdi.
Geniş Çaplı Soruşturma Başlatıldı
Dehşete düşüren olayın ardından Cumhuriyet Başsavcılığı olay yerinde detaylı incelemelerde bulundu. Olay yeri inceleme ekiplerinin ve savcının çalışmasının ardından Berfin Zelal Kaya ile Mehmet Akkaya’nın cansız bedenleri, kesin ölüm nedenlerinin tespiti için Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.
Emniyet birimlerinin olayla ilgili başlattığı geniş çaplı soruşturma sürüyor.





