MİT’ten Irak’ta nokta operasyon: 2 terörist etkisiz hale getirildi MİT’ten Irak’ta nokta operasyon: 2 terörist etkisiz hale getirildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhur İttifakı ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bir araya gelecek. Görüşme iki liderin de günlük programlarında yer almıyordu. Partisinin grup toplantısı sonrası soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Devlet Bahçeli ile bir görüşme yapacağını söyledi.

Yerel seçim de masada olacak

Görüşmede yerel seçimdeki ittifak çalışmalarının da masaya yatırılması bekleniyor. Her iki liderin, hangi illerde hangi partinin adayıyla yarışa girileceği konusunda istişarede bulunacağı değerlendiriliyor.

Manisa MHP’ye bırakılacak

Kulislerde yer alan bilgilere göre 30 büyükşehirden 3’ünde MHP’nin adayının destekleneceği söyleniyor. Bu şehirlerden birinin Manisa, birinin Mersin, birinin de Adana olmasın neredeyse kesin gibi.

Manisa’da Cengiz Ergün ortak aday

İlk olarak 2009 yılında MHP’den Manisa Belediye Başkanı olan, daha sonra 2014 yılında kentin ilk büyükşehir belediye başkanı unvanını alan Cengiz Ergün 2019 yerel seçimlerinde Cumhur İttifakı’nın ortak adayı olarak seçimi kazanmıştı.

Dün Ankara’da MHP Genel Merkezi’nde aday adaylığı başvurusunu yapan Cengiz Ergün’ün, Manisa’da ittifakın ortak adayı olması bekleniyor. Bu iddiayı, AK Parti’den büyükşehir belediye başkan aday adayı çıkmaması da oldukça güçlendiriyor.

Bugünkü görüşmenin ardından, kısa süre içerisinde Cengiz Ergün’ün, Cumhur İttifakı’nın Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak açıklanması bekleniyor.

Kaynak: Almıla Nur Berilğen