ŞEHZADELER ilçesi Sancaklıiğdecik Mahallesinde bulunan Atatürk Anıtı’na "Bundan sonra puta tapmayacaksınız! Taparsanız sonunuz böyle olur!" diye bağırıp balta ile saldırdığı tespit edilen C.Ö.’nün jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındıktan sonra ifadesi alınıp serbest bırakılmasına Atatürkçü Düşünce Derneği Manisa Şubesi tepki gösterdi.

Cumhuriyetimizin kurucusunun büstüne yapılan bu hain saldırının cezasız kalamayacağını belirten ADD Manisa Şube Başkanı Hamza Kopal, “Saldırıyı gerçekleştiren şahsın en ağır şekilde cezalandırılmalarını istiyoruz" diye konuştu.

Kopal, “Cumhuriyetimizin kuruluş felsefesine, Atatürk ilke ve devrimlerine, özellikle demokrasinin olmazsa olmazı laikliğe ve Atatürk’ün manevi kişiliğine yönelik saldırıların giderek arttığını üzüntüyle görüyor, kaygıyla izliyoruz” dedi.

Bu tür saldırıların cezasız kalmasının cumhuriyet düşmanlarını cesaretlendirdiğine işaret eden Kopal, “ Saldırının faalinin belli olmasına rağmen yüce Türk adaletinin karşısına çıkarılmamış olması Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik saldırıları cesaretlendiriyor. İlimiz sınırları içerisinde yer alan Sancaklıiğdecik’te yaşanan saldırının faili olarak gösterilen. C. Ö. İsimli vatandaşın serbest bırakılmasını kınıyor, bir an önce yetkilileri göreve davet ediyoruz” dedi.

Saldırının faili C. Ö.’nün bir cemaatin üyesi olduğunu öğrendiklerini de söyleyen Başkan Kopal, dernek avukatlarıyla derhal iletişime geçtiklerini ve şahıs hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı. “Türkiye Cumhuriyeti’nin şeyhler tarikatlar ülkesi olmasına asla müsaade etmeyeceğiz” diyen Kopal, “Atatürk ilke ve devrimlerinin, laik cumhuriyetin bekçileriyiz” sözleriyle cumhuriyet karşıtlarının amacına ulaşamayacağını vurguladı.

"ADD, CHP Manisa İl Başkanlığıyla birlikte basın açıklaması yapacak"

Atatürkçü Düşünce Derneği yarın saat 13.30’da suç duyurusunun ardından CHP İl Başkanlığıyla birlikte basın açıklamasını yapacağını belirtti.

Muhabir: Özkan ÇELİK