Doç. Dr. Gonca Keskindemirci, "3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası" kapsamında aşılamanın toplum sağlığı üzerindeki etkilerini değerlendirdi. Keskindemirci, son 100 yılda gelişen modern teknolojinin bir ürünü olan aşılamanın, halk sağlığı uygulamalarının en başarılı örneklerinden biri olduğunu ifade etti.

Aşıların, çocukları hastalıklardan koruyarak ölümleri önlediğini belirten Keskindemirci, aşıların mümkün olan en erken yaşta yapılmasının önemine vurgu yaptı. Türkiye'de aşıların sağlık kuruluşlarında takvime uygun olarak ücretsiz yapıldığını ve aşılamanın kapsayıcılığının arttığını söyledi. Keskindemirci, aşı retlerinin toplum sağlığı üzerinde olumsuz etkiler yarattığını ve Dünya Sağlık Örgütü'nün aşı reddini gelecekteki 10 tehditten biri olarak gördüğünü belirtti.

Keskindemirci, aşı reddinin toplumda enfeksiyonların yayılmasına yol açabileceğini ve bu durumun sağlık sorunlarına neden olabileceğini açıkladı. Ayrıca, aşıların toplumu koruyarak enfeksiyonların yayılmasını engellediğini ve bu sayede enfeksiyonların toplumda görülmesini azaltıp, hatta yok edebileceğini ifade etti.

Doç. Dr. Keskindemirci, toplumun en az yüzde 97’sinin aşılanması gerektiğini ve aşı retlerinin artmasının enfeksiyonları artırabileceğini vurguladı. Çocuk sağlığının korunması için aşılamanın önemini tekrar eden Keskindemirci, sağlıklı bir toplum için aşılamanın kritik rol oynadığını belirtti.

Prostat kanserine karşı önerilen besinler Prostat kanserine karşı önerilen besinler

Kaynak: AA