Asgari ücret desteği, yeni düzenleme ile 500 liradan 700 liraya çıkarılıyor. Ayrıca, SSK ve Bağkur emeklilerine yapılacak iyileştirmenin de içerisinde yer aldığı kanun teklifi, önümüzdeki pazartesi günü TBMM Başkanlığı'na sunulacak.

AK Parti milletvekillerinin hazırladığı kanun teklifi, asgari ücret desteğini 500 liradan 700 liraya çıkarmayı öngörüyor. Ayrıca, bu teklif kapsamında kısa çalışma ödeneğine ilişkin de düzenlemeler yer alacak. Meclis'e sunulacak olan teklif, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülecek ve ardından TBMM Genel Kurulu'na sevk edilecek.

Çarşamba günü tatil olacak mı? Çarşamba günü tatil olacak mı?

SSK ve Bağkur emekli aylıklarına yönelik iyileştirme yapılmasına ilişkin düzenleme ise Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde kararlaştırıldıktan sonra, teklifin komisyon sürecinde bu konuya ilişkin eklemelerin yapılması bekleniyor. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, bu konuda yaptığı açıklamada, "Bakanlığımız çalışıyor. Bir ön görüşme yaptık. Önümüzdeki haftaya kadar neticelenirse kabinede değerlendirilir, sonra bizim kanun teklifimize de koyarız. Belki üçüncü haftamızda bunu da netleştirmiş oluruz." ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Haber Merkezi